Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezer Küçükkurt tüm basın camiasını kucaklamak üzere çalışmalarını sürdürdüklerini, dernek binası hazırlıklarının devam ettiğini, üye müracaatlarını da almaya başladıklarını bildirdi.

Kanal 3 Televizyonunda yayınlanan Pınar’la Kahvaltı Haberleri Programında 21 Ekim Gazeteciler Günü nedeniyle gazeteciler konuk olarak yer aldı. İsmail Akar, Ahmet Tunca ve Sezer Küçükkurt’un yer aldığı programda basın camiasının dünü, bugünü ve sorunları ele alındı. Gazeteci İsmail Akar gazetecilik mesleğinin öneminden ve yaşadığı zorluklardan bahsederken gazeteci Ahmet Tunca da Afyonkarahisarlılar’ın basın camiasına sahip çıkmaları gerektiğini dile getirdi. Gazetecilik mesleğinin dünü ve bugününe dair notlar paylaşan Akar ve Tunca, tüm zorluklarına rağmen gazeteciliğin önemli bir kamu görevini yerine getirdiğine dikkat çekerek, tüm gazetecilerin Gazeteciler Günü’nü tebrik ettiler.

Yeni kurulan Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği’nin çalışmaları hakkında bilgiler veren Dernek Başkanı Sezer Küçükkurt ise basın camiasının zor bir dönemden geçtiği bu günlerde birlik ve beraberlik adına adımlar atmaya çalıştıklarını kaydetti. Sağlam adımlar atılması nedeniyle biraz yavaş hareket edildiğinin kendilerinin de farkında olduğuna dikkat çeken Küçükkurt, “Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği tüm basın camiasını kucaklamak üzere yola çıkmış bir oluşum. Tüm planlamalar bu yönde yapılıyor. Ancak takdir edersiniz ki yeni bir yapılanma. Önce omurgası çatıldı. Şimdiki yönetim kurulumuz omurgayı çatan ekip. Bazı meslektaşlarımızın ‘neden çalışanlardan yönetimde temsilci yok’ şeklindeki sitemlerini biliyoruz. O da olacak. Geçmişte yaşanan hatalara düşülmemesi adına böyle bir yapı kuruldu. Yönetimde olan herkes tüm vücutları mesleki açıdan taşın altında olan isimler. Mesleğimizin eski saygınlığına kavuşması, yaşanan sıkıntıların hep birlikte aşılması adına çalışmalar yapılıyor” dedi.

Öncelikli olarak Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği’nin bir mekanı olması için çaba gösterildiğini, bu yönde olumlu adımlar atıldığını belirten Küçükkurt, “Şimdi söylememiz doğru olmaz ama derneğimize sağlanan değerli katkılarla mekan sorunu aşılmak üzere. Bunun açıklamasını tüm yönetim kurulumuzla birlikte yapmamız, gerekli teşekkürleri hep beraber açıklamamız doğru olur. O nedenle meslektaşlarımızdan biraz sabır bekliyoruz. Üye kayıtlarımıza başladığımızı da bu vesile ile açıklamış olalım. Bu meslekten ekmek yiyen, bu camiaya katkı sunan herkesten üyelik müracaatlarını bekliyoruz. Yönetim Kurulumuz tüm müracaatları yeni dernek binamızda değerlendirip, karara bağlayacaktır. Yavaş ama sağlam adımlarla ilerlemeye çalışıyoruz” dedi.