Konuyla ilgili DSİ’den yapılan açıklama şöyle:

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

MODERN SULAMA OLACAK

Çobanlar Seyitler Ovasında bulunan 31 bin 150 dekarlık zirai arazinin modern borulu sistemle sulanmasını sağlayacak olan; “Çobanlar Seyitler Sulaması Yenileme” inşaatında çalışmalar hızla devam etmektedir.

250 HEKTAR PİLOT BÖLÜMDE İŞ TAMAM

İş kapsamında 250 hektar pilot bölümde Parsel Ortak iletim hattı ve parsel başı sanat yapıları tamamlanmıştır. Uzaktan Kontrollü Radyo Frekans Otomasyon sistemi ve basınç problemi olan hatlarda In-Line pompa imalatları devam etmektedir. Ana Boru Hattı KM:8+500 de bulunan hat kapsama vanasına kadar (Toplamda 1.350 ha = 250 ha Parsel Ortak İletim Hatlı + 1.100 ha Normal Sulama) tüm çelik boru ve HDPE boru imalatları tamamlanmıştır. Sanat yapısı imalatları da tamamlanmış olup sanat yapısı mekanik aksamlara ait çalışmalar devam etmektedir.

DEKAR BAŞINA 884 TL GELİR ARTACAK

Projenin tamamlanmasıyla birlikte Çobanlar Seyitler Ovasında bulunan 31 bin 150 dekarlık tarım arazisinde modern borulu sistem ile sulanmasının sağlanacağını açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız,’ Projenin tamamlanması ile 31 bin 150 dekar tarım alanında yapılacak sulu tarım ile birlikte dekar başına 884 TL gelir artışı, ülke ekonomisine yıllık 27 milyon 537 bin TL katkı ve 2 bin 804 kişiye de istihdam alanı sağlanmasının hedeflendiğini belirtti.