Bulduğu her fırsatta vatandaşlarla bir araya gelmeye gayret eden Vali Mustafa Tutulmaz, bu kapsamda Hocalar ilçesinde ve ilçeye bağlı köylerde incelemelerde bulunarak, köy halkı ile bir araya geldi.

Köylüyü Dinledi, Sağlık Ekipleriyle Görüştü

Ziyaretlerine Devlethan Köyü’nden başlayan Vali Mustafa Tutulmaz, vatandaşlarla bir araya gelerek, bir sıkıntıları, talepleri olup olmadığını sordu. Ardından İhsaniye Köyü’ne geçen Vali Mustafa Tutulmaz burada da vatandaşlarla sohbet ederek, hal ve hatırlarını sordu. Köyde yaşayan vatandaşların sağlık kontrolü için gelen Sağlık görevlileri ile de görüşen Vali Mustafa Tutulmaz, görevlilerden yaptıkları çalışmalar ve vatandaşların sıkıntıları noktasında bilgiler aldı. Vatandaşlarla da görüşen Vali Mustafa Tutulmaz sağlıklı ve huzur dolu günler diledi.

Çobanlık Kursuna Katıldı

Vali Mustafa Tutulmaz, Davılgı Köyü ziyaretinde de eğitime destek vermek amacıyla çobanlık kursuna katıldı. Hocalar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce Davılgı Köyü’nde yaşayan vatandaşları için açılan çobanlık kursuna katılan Vali Tutulmaz, çiftçilerle birlikte bir süre kursta verilen bilgileri dinledi. Vatandaşlarla sohbet eden ve verilen hizmetlerden memnuniyetleri hakkında görüş alan Vali Tutulmaz, çoban adayı çiftçilere başarılar ve kolaylıklar diledi.

Öğrencilere Kitaplar Hediye Etti, “Çok Okuyun” Dedi

Programında köy okullarına da yer ayırarak öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelen Vali Mustafa Tutulmaz, Davılgı İlkokulu’na ziyaret gerçekleştirdi. Öğrenciler tarafından sevinçle karşılanan Vali Tutulmaz, onlara çeşitli kitaplar hediye etti. Öğrencilere hayallerini ve hedeflerini soran Vali Mustafa Tutulmaz, başarılı bireyler olabilmeleri için çok okumalarını ve aynı şekilde derslerine çok çalışmalarını tavsiye etti. Öğrencilerden şimdiden hayaller kurmalarını isteyen Vali Mustafa Tutulmaz, bu hayaller ve hedefler doğrultusunda çalışmalarını istedi. Öğrencilere başarılar dileyen Vali Mustafa Tutulmaz, öğretmenler ve okul idarecileriyle okulun ve öğrencilerin durumu hakkında istişarelerde bulundu.

Kaymakamlık Birimlerini İnceledi

Vali Mustafa Tutulmaz, Hocalar Kaymakamlığına da nezaket ziyareti gerçekleştirerek Kaymakam Vekili Cihat Abukan’dan ilçede yapılan çalışmalar ve ilçenin genel durumu hakkında bilgiler aldı. Vali Mustafa Tutulmaz, Hocalar İlçe Nüfus Müdürlüğü, Tapu Müdürlüğü ve Mal Müdürlüğünü de ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Görevli personelden bilgiler alan Vali Tutulmaz, vatandaşlarla da sohbet etti.

Jandarma ve Emniyete Denetim

Hocalar İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Amirliğinde inceleme ve denetlemelerde bulunarak, görevli personelden asayiş ve güvenlik olayları ile yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Mustafa Tutulmaz, personele kolaylıklar ve görevlerinde başarılar diledi.

Balık Üretim Çiftliğini İnceledi

Vali Mustafa Tutulmaz’ın Hocalar ilçesindeki bir diğer ziyareti Çepni Köyü’ne oldu. Vatandaşlarla sohbet eden Vali Mustafa Tutulmaz, köy yaşamı, vatandaşların sıkıntıları ve kamudan taleplerini sordu. Çepni Köyü’nde bulunan Balık Üretim Çiftliği ile türbin inşa edilerek elektrik üretimi yapılan alanda da inceleme yapan Vali Tutulmaz çiftliğin yetkilisi Niyazi Çimen’den de üretim hakkında bilgiler aldı. Son olarak Hocalar ilçesine bağlı Uluköy’e giden Vali Mustafa Tutulmaz, burada da vatandaşları dinleyerek bir sıkıntı, istek ve talepleri olup olmadığını sordu.