Toplantıda söz alan CHP Sultandağı İGM Üyesi İsmihan Nergiz, KYK yurtlarındaki gıda fişlerinin yetersiz kaldığını vurgulayarak, öğrencilerin bu konuyu dile getirmelerini ve bir çözüm yolu bulmalarını tarafına ilettiklerini söyledi.

“KYK’LARDA GIDA FİŞİ ÜCRETLERİ YETERSİZ KALIYOR”

Nergiz, “KYK yurtlarımızda kalan gençlerimize verilen gıda fişleri ücretleri çok yetersizdir. Kendileri doymadıklarını belirttiler. Bu sorunun burada dile getirilmesini istediler. Bu konuda herhangi bir şey yapabilir miyiz?” dedi.

Konuya ilişkin Meclis Başkanı Çoban meclis üyelerine ‘çocuğu yurtlarda kalan var mı’ diye sordu.  Üyelerden var yanıtının gelmesi üzerine, “Böyle bir şikayet var mı? Yurtlarda çıkan yemeklerin yeterli olmadığına dair, öğrencilerin doyamadıklarına dair bir şikayet var mı” diye sordu. AK Partili Meclis üyeleri önceden sabah kahvaltısının 6 lira, akşam yemeğinin 13 lira olduğunu fiyatların revize edildiğini ve yemeklerin porsiyonlarının artırıldığını söylediler. Kendi çocuklarının hiç aç kalmadıklarını kendilerine ilettiklerini söylediler.

“DEVLETİMİZ BÜTÜN İMKANLARI ÜCRETSİZ SUNUYOR”

Başkan Çoban, “Daha önceden iktidarda kim varsa biz siyasilere okul kayıt dönemlerinde en çok şu telefon gelirdi; benim oğlana, benim yeğene ordan yurttan bir yer ayarlayıver. Bize 3 yıldır bu telefonlar gelmiyor. Bu şu demek; artık Türkiye’nin her yerinde her öğrenci gittiği zaman bir takım gruplara, derneklere ihtiyaç kalmadan devlet yurdu hazır. Arkadaşlar bursa başvuruyorsunuz, eğer kıstaslarınız tutuyorsa burs veriliyor. Eğer kıstaslar tutmazsa mutlaka kredi veriliyor. Yani devlet bir yurt veriyor. İki burs ya da kredi veriyor. Üniversiteler de harçlar kaldırıldı o da ücretsiz. Dünyada gelişmiş ülkelerde bile bu sistem yok. Boşverin gelişmekte olan ülkeleri gelişmiş olan ülkelerde bile bu imkanlar yok. Üniversiteler paralı, her şey paralı. Daha güzel olsun amenna. İnşallah öğrencilerimiz güzel bir şeyle doyarlar” dedi.>>Afyon Postası'nın Haberi.