İl Genel Meclisi’nde düzenlenen törene Milletvekili Veysel Eroğlu, Milletvekili Ali Özkaya, Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Afyon Vali Yardımcısı Mehmet Boztepe, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, İGM Başkanı Burhanettin Çoban, Kızılay Afyon Şube başkanı Mehmet Yakın, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, Kent Konseyi Engelliler Başkanı Faruk Özkara, İGM Üyeleri, iş adamları ve çok sayıda engelli vatandaş katıldı.

ŞEVİK: “İSCEHİSARDA’DA 20 TANE ARAÇ DAĞITACAĞIZ”

AK Parti Emirdağ İGM Üyesi Necati Şevik: “Bu araçları yurtdışından aldık. Bugün 40 tane araç dağıtıyoruz. 20 araç da Cuma günü İscehisar’da dağıtacağız. Destek olan iş adamlarımıza, İlçe başkanımıza, yurtdışından destek olan tüm iş adamlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

YAKIN: “EMANETLERİ YERLİ YERİNE SAHİPLERİNE ULAŞTIRIYORUZ”

Kızılay Afyon Şube Başkanı Mehmet Yakın: “Afyon Şube Başkanı olarak 2019 yılında göreve geldik. 2022 yılında tekrar kongremizi yaparak görevimize devam ediyoruz. Bugün dağıttığımız araçlara katkıda bulunan iş adamlarımıza ve hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Onların emanetini yerli yerinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Şube olarak performansımızı artırarak önümüzdeki yıllarda inşallah Türkiye birinciliğine adayız. Buna da sizin katkılarınızla ve desteklerinizle ulaşacağız. Göreve geldiğimizden bu yana sınırsız desteklerini esirgemeyen Burhanettin Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

ÇOBAN: “BUGÜN DAĞITILAN 84 ARAÇLA BİRLİKTE TOPLAM 750 ARAÇ DAĞITILDI”

İGM Başkanı Burhanettin Çoban: “Emirdağ İlçemizde önce Belçika’dan sonra Hollanda’dan ve Avrupa’nın birçok bölgesinde çok sayıda hemşehrimiz var. Sağ olsunlar onlar Belçika’da Emirdağ Yöresi Yardımlaşma Derneğini (EYAD) kurmuşlar. Bizde 2009’da tanıştık. Baktık ki Türkiye’ye akülü araç dağıtımında EYAD çok profesyonel olmuş. Onlarla görüşerek bu işi Afyon’da başlattık ve Türkiye’nin birçok iline akülü araç gönderdik. Bugün dağıttığımız 84 araçla birlikte 2009’dan bu yana Belçika’daki hemşehrilerimizle beraber dağıttığımız akülü araç sayısı 750’ye çıkıyor. Hollanda’da geçici hastalığa maruz kalanlar için orada akülü araç tahsis ediliyor. Sigortalı kişinin rahatsızlığı geçeceği zaman ilgili kuruluş aracı alıp akredite bir organizasyona devrediyor. İşte biz o kurumdan bu araçları temin ediyoruz. Bir tır yaklaşık 80 ila 84 arasında akülü araç alıyor. Üzerlerine de ittirmeli dediğimiz manuel bisikletlerden koyuyoruz. En az 30-40 tane onlardan koyuyoruz. Bunu ancak bir kamu kurumu eliyle ya da Kızılay gibi dünya çapında akredite olmuş bir kurumla yapmamız gerekiyor. Afyon Kızılay Şubesi’de sağ olsun bu iş birliğinde bize yardımcı oldular” dedi.

BOZTEPE: “VATANDAŞLARIMIZIN SEVİNÇLERİ GÖZLERİNDEN OKUNUYOR”

Afyon Vali Yardımcısı Mehmet Boztepe: “Akülü araçlarına kavuşacak tüm gençlerimizin, vatandaşlarımızın sevincini gözlerinden okuyoruz. Devlet-vatandaş iş birliği projesinin en önemli etaplarından biri olan ve devletin üzerindeki yükü alan ve Afyon’daki her hayırsever etkinlikteki yüzlerini sürekli görmekten büyük mutluluk duyduğumuz herkese teşekkür ediyorum. Şükranlarımızı sunuyorum. Akülü araçlarına kavuşan tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Afyon bu noktada Türkiye’nin en önde gelen illerimizden biri oldu. Bu tür projelerin projelerin devam etmesini ümit ediyorum” dedi.

YURDUNUSEVEN: “20 YIL BOYUNCA ENGELLİLERE YAPTIĞIMIZ HİZMETLERİ SAYMAK ÇOK UZUN ZAMAN ALIR”

AK Parti Afyon Milletvekili İbrahim Yurdunuseven: “Çok güzel bir törenle sizlerle birlikteyiz. Projeye katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Hükümete iktidar olduğumuz 20 yıl boyunca engellilere yaptığımız hizmetleri saysak herhalde çok uzun zaman alır. Şunu vurgulamak istiyorum. Engellileri eve kapanmaktan, toplumun içine karışmalarını sağlayan hükümetlerimizdir. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm bakanlarımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Araçları alan kardeşlerimizde inşallah hayırla kullansınlar, Allah kaza bela vermesin” dedi.

ÖZKAYA: “BİLHASSA ANNELERİN ÇEKTİĞİ SIKINTILARI RAHATLATMA GAYRETİ ÇOK MÜBAREKTİR”

AK Parti Afyon Milletvekili Ali Özkaya: “Çok bereketli ve hayırlı bir işin başındayız. Engelli kardeşlerimizin bir nebze de olsa ihtiyaçlarını karşılamak, onlar için çok önemli bir adım olan bu araçların teslim törenindeyiz. Necati Ağabeyimiz bu işi başlattı, Burhanettin Başkan devam ettiriyor. Değerli iş adamlarımız destek veriyor. Allah razı olsun. Bundan daha kıymetli, daha mübarek bir hayır az bulunur. Gücü kuvveti hepimizin sağlamken yerinde. Ama bir anda bir kaza oluyor, başımıza bir iş geliyor hepimiz bir engelli adayı da olabiliyoruz ya da engelli oluyoruz. O nedenle bu kardeşlerimizin yaşadığı sıkıntıları bilip onlara destek vermek, onların bir nebze olsun dışarı çıkmasını temin etmek, kendi işlerini görebilmek, ailelerinin çektiği sıkıntıları görebilmek bilhassa annelerin çektiği sıkıntıları rahatlatmak için yapılan her gayret mübarektir. Eşimin de rehabilitasyon merkezi sahibi olması nedeniyle bu süreçleri yakinen bilen, 20 yıldır engelli ailelerin yaşadıkları sıkıntıları bilen biri olarak zor bir süreç biliyorum. Onun için emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. ” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından projeye katkılar sunan yurt dışında yaşayan hayırseverler ile telefon bağlantısı gerçekleştirildi. Hayırsever vatandaşlar teşekkür temennilerini ilettiler.>>Afyon Postası.