Büyük Taarruz Zaferi’nin 99’ncu yılında taarruzun başladığı Kocatepe’ye Zafer Yürüyüşü düzenlenecek. Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle yürüyüş programı yapılamamıştı. Valiliğin açıkladığı programa göre 25 Ağustos’u 26 Ağustos gününe bağlayan gece   bu yürüyüş etkinliği gerçekleşecek. Ayrıntılar şöyle: 

25 Ağustos 2021 Günü…

Saat 19.15’de Şuhut Belediye Stadyumu’nda etkinlikler başlayacak. Burada  Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu tarafından Varoluş Destanı Konseri verilecek. 

Saat 21.30’da Şuhut’ta Atatürk Evi ziyaret edilecek. 

Saat 22’de Atlı birliklerin Büyük Taarruz Karargahı’ndan İzmir’e uğurlanması ve kortej yürüyüşü etkinliği gerçekleşecek. 

Saat 22.30’da Şuhut’tan Çakırözü Köyü’ne hareket edilecek. 

Burada Büyük Taarruz Video Gösterimi ve Afyon Belediyesi Kültür ve Sanat Akademisi Müzik Grubu Dinletisi gerçekleşecek. 

Saatler gece yarısını gösterdiğinde ise TSK Bando ve Tarihi Tören Takımı eşliğinde Çakırözü Köyü’nden Temsili Zafer Yürüyüşü gerçekleştirilecek. Burada Lazer Işık gösteri yapıldıktan sonra yürüyüşe katılanlar Kocatepe’ye uğurlanacak. 

Saat 4.30’da Zafer Yürüyüşü’ akabinde Kocatepe’de toplanılacak. Burada Askerin harekatı anlatılacak. Buradaki etkinlikler sona erecek. 

Valilikten yapılan açıklamada yürüyüşe katılacakların soğuk hava şartlarına karşı hazırlıklıklı olmaları istendi. >>Afyon Postası’nın Haberi. 

İŞTE TÜM PROGRAM