Afyonkarahisar’da Sahipata semtinin Veysel Karani Mahallesi, Şehit Gürsel Başoğlu Caddesi’nde ikamet eden bedensel engelli Esra Işık, imar sorunu nedeniyle bahçe duvarının yıkılmasını istemediğini dile getirdi. Engelli aracıyla geçecek başka yolu olmadığını söyleyen Işık, “duvar yıkılırsa zaten dar olan geçiş yolum hiç geçilemeyecek hale gelecek” dedi.

“HERKES ENGEL KOYMAYA ÇALIŞIYOR”

Ben Esra Işık 30 yaşındayım. Yaklaşık 15 senedir bedensel engelliyim. 10 yıldır da engelli dernekleriyle birlikteyim. Şuan Özel İnsanlar Dernek Başkanıyım. Sürekli engelli kardeşlerim için elimden geleni yapmama rağmen şuan çok büyük bir dert benim başımda. Bizler engelliyiz her şeyimiz sıkıntı maalesef. Herkes engel koymaya çalışıyor.

“40 YIL SONRA KARŞIMIZA ÇIKTI”

Biz 40 yıl öncesinden bir arsa alıyoruz ve evimizi yapıyoruz. O zamanki mühendis bize neresini söylediyse biz o çizgiden duvarımızı yapıyoruz. Şuan 40 yıldan sonra evimizin yanındaki boş arsanın sahibi bize ‘arsama girdiniz’ dedi. 12 cm kadar onun arsasına girdiğimizi söyledi. Baktığımız zaman çok fazla bir rakam değil 10-20 cm kadar girmişiz. Bizi bu sebeple mahkemeye verdiler. Benim engelli aracımın yolunu kapatmaya çalışıyorlar. Eğer bu yol kapanırsa ben evime nereden gireceğim diye düşünüyorum. Sesimi duyurmak istiyorum. Mahkemeyi kaybetmişiz bir üst mahkemeye başvurmak istiyoruz. Ben zaten engelliyim. Annem ve babamda yaşlı. Onlar zaten kalp ve tansiyon hastası. Onlara bir şey olursa ben ne olacağım? Ben bu noktada sesimi duyurmak istiyorum. 1 yıldır sıkıntı içerisinde bu konuyu düşünüyorum. Arabamın garajına başka ulaşım yolum yok. Ben mecburen bu yoldan dolanmak zorundayım.

“YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYORUM”

Buradan Cumhurbaşkanımıza, Valimize, Milletvekillerimize, Belediye Başkanımıza seslenmek istiyorum; lütfen sesimi duyun. Elinizden ne geliyorsa lütfen yapın. Kafama taka taka kaza yapacağım diye korkuyorum. Başımıza bir dert gelmeden bir çare bulmak istiyorum. Burada hiç kimsenin hatası yok. Herkes de birbirinin arsasına kayma olmuş durumda. Herkes birbirinin arsasına girmiş. Devlet bizim arsamıza kaldırım yapmış görünüyor, karşı komşular yola girmiş görünüyor.

“SAHİPATA’NIN GENELİNDE BU SIKINTI VAR”

Bu bir tek bizim sıkıntımız değil aslında. İmar değişikliği olmuş diye tahmin ediyorum. Sahipata’nın genelinde bu sıkıntı var. herkesin arsaları birbirine kaymış durumda. Kimse kimseyi mahkemeye veremiyor çünkü maddi durumları iyi değil. Mesela bizim yan komşumuzda bizim arsamıza girmiş ama biz sesimizi çıkartmadık. Bizim hakkımız onda olsun dedik sıkıntı yaratmadık. Ama bize karşı yapılan durumda engelliye de yaşlıya da saygıları yok. Ben zaten engelli olmasan alsınlar zaten hiç sıkıntı yok. Benim arabamı geçirip garajıma koymak için başka yolum yok.>>Afyon Postası'nın Özel Haberi.