Kocatepe Gazetesi'nin Haberi şöyle;
 
Yerli ve milli motor üretimi için Afyonkarahisar kolları sıvadı. Bu kapsamda uçak ve dizel motorların Afyonkarahisar'da üretilmesi hedefleniyor. Geçtiğimiz aylarda bu yatırım için AK Parti heyeti ile ATSO yetkilileri istişare  toplantısı gerçekleştirmişti. İstişare toplantısı sonuç verdi. Türkiye'nin en önemli firmalarından olan BMC'nin Genel Müdürü Osman Dur yapılacak olan yatırımı görüşmek üzere çarşamba günü Afyonkarahisar'da olacak. 

ÜNİVERSİTE VE İŞ DÜNYASI İLE BULUŞACAK
Edinilen bilgilere Osman Dur'un ilk durağı Afyon Kocatepe Üniversitesi(AKÜ) Makina Mühendisliği bölümü olacak. Dur, burada akademisyenlerle buluşacak. Osman Dur'a burada sunum yapılacak. Saat 14'de ise  yerli ve milli motor üretimi ile ilgilenen iş adamları, mühendisler ve il yöneticilerinin  Osman Dur'a sunum yapması bekleniyor. 


2500 MÜHENDİS ÇALIŞACAK
Motor üretimi Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile stratejik sektör olarak ilan edilmişti. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin desteklediği bu alana yapılacak olan yatırım yaklaşık 5 Milyar dolar civarında. Afyonkarahisar iş dünyası ve siyasiler bu yatırımı şehre kazandırmayı planlıyor. Yatırımın gerçekleşmesi durumunda motor üretimin 2 bin 500 mühendisin çalışacağı öğrenildi. Bu kapsamda üniversitenin ve sektör temsilcilerinin bu yatırımda aktif rol alacağı bildirildi.