Afyonkarahisar Belediye Meclisi Haziran ayı toplantıları Mehmet Zeybek başkanlığında gerçekleşti.

Toplantıda konuşan Başkan Zeybek, özetle şunları söyledi:

YIL SONUNA KADAR 130 ETKİNLİK

Bu sene Büyük Taarruz’un 100. Yılı olması münasebetiyle giden valimizle birlikte 100. Yılın hatırına 100 etkinlik yapalım demiştik. Yapmış olduğumuz çalışmamalarla bu 130’u buluyor. Ocak ayında Karavan Fest ile başladık. Türkiye Gençler Minikler Motokros yarışları vardı. Mayıs ayında ülkemizdeki 132 üniversiteden 5 bin öğrencinin yarıştığı ÜNİLİG Afyon’da gerçekleşti. Belediye olarak bu organizasyonların büyük bir kısmını biz üstleniyoruz.

KİTAP FUARINI AÇTIK

AKÜSFEST etkinliğine destek olduk. Öğrencilerin moral motivasyonları düzelsin diye Mavi Gri diye bir konser istedik. Öğrenciler büyük memnuniyetlerini bize iletti. Motokros alanında ilimizdeki 4’üncü kitap fuarını açtık. 100. Yılın anısına 100 yazar 200 yayınevini getirdi arkadaşlarımız. Geçtiğimiz haftalarda Hatay’da Expo 2021 festivali vardı. Oraya arkadaşlarımız katılarak tanıtım çalışmaları yapacaklar. Yarından itibaren arkadaşlarımız İzmir’de olacak.

100 FOTOĞRAFÇI AFYON’DA FOTO SAFARİ YAPACAK

Kültür ve Tanıtım faaliyetlerimizin yanında alt yapı ve üst yapı faaliyetlerimiz devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Kültür Bakan Yardımcımız Ahmet Mispah Demircan geldi. Kendisi kültürel faaliyetlerde her türlü desteği vereceğini belirtti. Dünyada meşhur Fotoğraf Sanatçısı Coşkun Aral ile görüştü. Afyon’da dikkatini çekecek çok muazzam tabi güzelliklerin olduğundan bahsetti. Burada Foto Safari düzenleyelim bizde destek olalım dedi. Alanında uzman 100 fotoğrafçıyı getirelim Afyon’un en ince noktasına kadar fotoğraflar çekilsin Afyon’un tanıtımını tavan yaptıralım dedi.

ÇOK SAYIDA FİLM YÖNETMENİ AFYON’A GELECEK

Bakan yardımcımızın yanında gelen arkadaşlardan birisi Sivrihisar’daki çekilen diziden bahsetti. Afyon’un bu alanda daha etkili olabileceğini söyledi. Afyon’un çok güzel konakların olduğunu, böyle bir dizinin Afyon’da çekilmesinin şehre katkısı olabileceğini belirtti.

Önümüzdeki günlerde bakan yardımcımız bizzat kendim geleyim dedi. Profesyonel yönetmenleri getirecek onlara Afyon’u gezdireceğiz.

UYDUKENT’TE YAĞMUR SUYU HATTI

Uydukent 2. Bölgede Osmangazi, Orhangazi ve Yeşilyurt’ta yağmur suyu hattımız yoktu. Geçtiğimiz yıl ihale ettik. Diyarbakırlı bir arkadaşımız katıldı. Ama ihaleyi almaktan vazgeçti. İki mahallemizi katmıştık. Bir mahallemizi daha ilave ettik. 60 Milyonluk bir ihale yaptık. Bir arkadaşımız aldı. Bir arkadaşımız aldı çalışmalara başladı. Orada ki çalışmalar bittiğinde alt katları su basmayacak.

ASFALTTA MALİYETLER ÇOK YÜKSELDİ

Asfaltta bitüm maliyetleler çok yüksek. Bu yüzden bazen sizin de dikkatinizi çekiyor.

Asfalt yaptığımız yerdeki bozulmayan yerlere dokunmuyoruz sadece bozulan yeri freze ile alıp asfalt yapıyoruz. Bazıları bizi eleştiriyor. Milli servet gönlümüz razı olmuyor. Yetişebildiğimiz kadar asfalt çalışmalarımız aralıksız devam ediyor.

MİLLET KIRAATHANESİ’NDE MÜTEAHHİT TASFİYEYE GİDERSE YENİDEN İHALE YAPACAĞIZ

Millet Kıraathanesi inşaatımızı ihale etmiştik. Fore kazıkları bitti. Kirişler atıldı. Selçuklu mimarisiyle bir kütüphaneyi şehrimize kazandıracağız. Şu anda kazı şeyi bitti. Zannediyorum Kalıp çakılacak, tabliyeleri atılacak bodrum kapatılacak Artık müteahhit ne yapar bilmiyoruz. Artık tasfiyeye gider mi gitmez mi bilmiyorum. Giderse de en kısa sürede ihaleye çıkıp orayı tamamlayacağız.

YONCAALTI CAMİ ARDINDAKİ YIKIM İŞLEMİ DEVAM EDİYOR

Eski Pazar dediğimiz Yoncaaltı Caminin arkasında şehre ters dönmüş iki yapı vardı. Vakıflara burayı yıkacağım demiştim. Buraya haftanın 7 günü açık Pazar yeri yapacağız demiştim. Vakıflar Bölge Müdürü yapabilirsin dedi. Osmanlı mimarisiyle bir proje hazırlandı. Altını iki katlı otopark, 80-85 araç park edecek şekilde otopark yapılacak. Burada 32 dükkan olacak. Burayı da halkımızın hizmetine sunacağız. Şu anda yıkım işlemleri devam ediyor.

TELEFERİK İŞİNİ ALAN FİRMA BELEDİYEYE YILLIK 120 BİN TL KİRA ÖDEYECEK

Yılan hikayesine dönen teleferik ihalesini gerçekleştirdik. Dün yer teslimi yaptık. 1 Mayıs 2023 de faaliyete alacakları sözünü aldık. İnşallah Afyon’a hizmet edecek. Kalenin üstünde 70 metrekarelik bir kafeterya, yürüyüş yolları, cam teras, altta da 18 tane dükkan, basketbol sahası, halı sahanın olduğu işletmeler olacak. Arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmede biz daha önce yolcu garantili yapalım diye düşünmüştük. İlk çıktığımız böyleydi. O zaman yaklaşık maliyetimiz 52.5 Milyon TL idi. Hiç kimse binmese biz 3.5 Milyon para ödeyecektik. 15 yıl süre vardı. 15 yılda 52.5 Milyon TL yapıyordu. Belediye olarak kendimiz yapsak kredi çeksek bu 52.5 Milyon TL 120 Milyonu bulurdu. Biz artırım yapmadan 15 yılda 52.5 Milyon TL’yi hiç kimse binmese de ödeyerek teleferik sahibi olacaktık. Bu arkadaşlarımız yap işlet devret modeli ile anlaştık. Bize yıllık 120 bin TL kira ödeyecek. İşletmelerin tamamının cirosundan yüzde 3 belediyeye gelir verecekler. Belediyenin kasasından bir lira çıkmadan tamamen kendileri yapıp işletecekler. Belediyeye olan borçlarını ödeyecekler.

VALİLER KARARNAMESİ…

17 Mayısta valiler kararnamesi ile Gökmen Çiçek valimiz Kayseri Valisi olarak atandı. Buraya da Kübra Yiğitbaşı Afyon Valisi olarak atandı. Biz bir önceki valimizle uyumlu çalıştık. İnşallah yeni valimizle de uyumlu çalışarak Afyon’umuza artı kazandırmaya devam edeceğiz. Bizim kimseyle sürtüşme gibi bir durumumuz yok. İnşallah hayırlı hizmetlerle kaldığımız yerden devam ederiz sayın valimizle.

PTT BAŞMÜDÜRLÜĞÜ BİNASINI YIKIP MEYDANA KATACAĞIM

Hızlı Trende üst yapıda temel atma olacak. Üniversite ile Ali Çetinkaya arasında çalışacak AFRAY’ın temeli atılacak. PTT Başmüdürlüğün olduğu binayı Sayın Bakanımızdan talep ettim. Orayı da alıp yıkmayı ve meydana katmayı düşünüyorum. Söz vermişti onu hatırlatacağım. Bunun karşılığında hemşerimiz diyeceğiz bir şeyler yapacağız. Hemşerilik Beratı verilmesi kabul edilmişti.