Afyon Postası’ndan Nail Azbay, bugünkü köşesinde Belediye içerisinden “Abuzittin Kerkenez” ismiyle ilde muhalefet görülen herkese saldırıldığını, bunun tespit edildiğini, bu yüzden “Belediye içerisinde troller mi var?, bu Abuzittin Kerkenezler kim?” Diye sormuştu. Bu konu meclis gündemine taşındı. 

ALT GEÇİT İHALESİNİ KİM KAÇ LİRAYA ALDI?

Millet İttifakının CHP’li Üyesi Hüseyin Hüsnü Taşer bu konuyu şöyle dile getirdi: Birinci sorum. Alt geçitte 6 firma ihaleyi hangi şartlarda aldı bu konuda bizi bilgilendirir misiniz? İkinci sorum da önemsediğim bir konu. 

BELEDİYE İÇİNDE TROL VAR MI? ÇALIŞMA YAPTINIZ MI?

Yerel basına yansıdı. Gazetecilerin troller ile ilgili yazdığı bir açıklama okudum. Bu açıklama beni o kadar ilgilendirmiyor. Her yerde her zaman varlar. Bir takım milletvekillerinin eleştirildiği oluyor. Beni ilgilendiren kısmın bu eleştirilerin yapıldığı İP adreslerinin Afyon Belediyesi’ne ait olduğu iddiası. Bu konuyla ilgili bir çalışma yaptınız mı? Konudan haberiniz var mı? Belediye içerisinde gerçek isimlerini yansıtmayan kişilerin olduğu doğru mu? Bilgilendirirseniz memnun olurum. 

İHALEYİ ALAN FİRMA AÇIKLANADI

Hüsnü Taşer’in birincisi sorusu olan Karayolları Kavşağı ile alakalı kısmı teknik personel yanıt verdi. İhaleyi İnsal İnşaat Ticaret Limited Şirketi’nin en düşük bedeli sunduğu açıklandı. Bu firmanın 13 Milyon 690 Bin TL’lik teklifi olduğu belirtilerek “Yaklaşık maliyetimiz 21 Milyon 277 bin liraydı” denildi. İhalenin henüz sonuçlanmadığı, evrakların incelendiği her hangi bir sıkıntı yoksa firmaya yer teslimi yapılacağı kaydedildi.

BAŞKAN ZEYBEK: ŞAHSİ OLARAK ELEŞTİRİ YAPMIŞ OLABİLİRLER

“Belediyede trol var mı?” Sorusuna ise Belediye Başkanı Mehmet Zeybek yanıt verdi. Zeybek, konudan yeni haberinin olduğunu bir çalışma yapmadığını, şahsi eleştiriler yapılabileceğini söyleyerek şöyle konuştu: “Bu hususta hiç bir çalışma yapmadım. Bizimde yeni bilgimiz oldu. Bakarız kimse. Şahsi olarak eleştiri yapmış olabilirler. İP numarası şey etmekte hukuken nedir Murat bey?” Dedi.

ABUZİTTİN KERKENEZ SAYFASINI KAPATTI

Öte yandan Nail Azbay'ın yazdığı köşe yazısından sonra "Abuzittin Kerkenez" adlı sayfanın Facebook üzerinden kapatıldığı görüldü.