Afyonkarahisar Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı Mehmet Zeybek başkanlığında gerçekleşti. Toplantının açılışında konuşan Başkan Zeybek, özetle şunları söyledi: 

CİDDİ ÇALIŞMA YAPAMADIK

2020-2021 yıllarında covid-19 nedeniyle çok ciddi bir çalışma gerçekleştiremedik. Temmuz ayından itibaren ilimizin tanıtımı ile alakalı ciddi yol kat ettik. 2022 yılı itibariyle Gizemli Şehir Afyonkarahisar sloganı ile Büyük Taarruz’un 100’ncü yılı olması münasebetiyle tanıtımlarımıza kaldığı yerden devam ediyoruz. İlk festivalimizi Ocak ayında ciddi bir katılımla gerçekleştirdik. Karavan Fest adı altında 200’e yakın katılımcı bu festivale katıldı. Yağmur gözüküyordu kar yağar mı dedik. 2 günlük organizasyon düzenlemiştik. Kamp ateşini yaktıktan sonra ciddi bir kar yağışı oldu. Hatay ve İzmir’den gelenler vardı. Hatay’dan gelenler ilk kez kar görüyoruz dediler. Bizde kendilerine Uludağ’a gidemiyorsunuz ama Uludağ’ı ayağınıza getirdik dedik.  Karın üzerinde festival yapmak iyi akıl edilmiş dediler. Giderken hepsi teşekkür ettiler. 

ÇOCUKLAR MUTLU OLDU

Hele İzmir’den gelen bir hemşerimiz vardı. Çocuğu ilk kez kar görmüş. Kardan adam yarışması yaptık. Çocukta kardan adam yapmış onada mansiyon ödlü verdik. Güzel bir tanıtım oldu. Kar yağışında kardan adam yarışması düzenleyelim demişti Mahmut Bey, gerçekten çok güzel tasarımlar ortaya çıkmış. Karda yüzen adam heykeli yapmışlar. Oturan adam figürü yapmışlar. Afyon’daki öğrenciler canlı kardan adam yapmışlar. Bu çocuklarımızada para ödülü verdik.

FUTBOL TURNUVASI DÜZENLEDİK

Sömestir tatili başlamasıyla birlikte öğrencilere yönelik futbol turnuvası düzenlendi. Aşağı yukarı 10-14 yaş arası 7 ilden 10 takım 300 öğrenci katıldı. Bunlara hediyeler verdik. Turnuvada dereceye girenlere kupalar verdik. O çocuklarında gönüllerini aldık. 

Konuşma sonrasında belediye meclis gündeminde olan maddeler görüşülerek karara bağlandı. Bazı alınan kararlar şöyle: 

ZABITA VE İTFAİYE İÇİN FAZLA MESAİ ÜCRETİ

-Zabıta ve itfaiye personeline fazla mesai ücretleri Bürüt 482 TL olarak belirlendi. 

ETEM TEM YARIŞMASI

Etem Tem Fotoğraf yarışması ile alakalı Atatürkçü Düşünce Derneği ile mutabakat imzalayacağız. Yarışma sonrasında 32 bin 750 TL ödül verilecek. 

TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRÜ

Murat Gürsan Temizlik İşleri Müdürü olarak görevlendirildi.