Başkan Zeybek şunları söyledi: 

YENİ PROJE HAZIRLANIYOR

*Yeni bir proje hazırlanıyor. 200’e yakın 2+1, 200’e yakın 3 + 1, 75-100 adet 1+1 büro daire şeklinde, 100’ün üzerinde de dükkan üzerinde bir çalışma var. Bu taslak belli olduğunda tekrar gidip konuşacağız. İhale Nisan 25’de yapılacaktı. Olmaz dedim. Erteleyin dedim. Mayıs 25’e ertelendi. İnşallah sayın bakanımızı mayıs ayında Afyon’a getireceğiz. İlk ağızdan kendiniz dinleyeceksiniz. Kafanıza takılan her şeyi soracaksınız. 

ADAM GİBİ PROJE YAPILSIN DEDİM

*Adam gibi bir proje yapılsın dedim. Vatandaşlarımız şayet istemeyecek olursa bu işten vazgeçelim dedik. Bakan bey projeyi yapalım, vatandaşlara anlatalım, kabul görmezse projeyi kaldırır dedi. En son gelinen nokta bu. Sağdan soldan duyduklarınıza itibar etmeyin. Ben en az 4 defa bakanlıkta bu projeyle ilgili toplantıya katıldım. Yeni taslak proje çıkarsa 5’nci sefer gideceğim. Son ana kadar sizin hakkınızı savunacağım. 

BU MAHALLEDE BÜYÜDÜM

*Bende bu mahallede büyüdüm. Bu mahalleyi biliyorum. Birileri ahkam kesiyor. En düşük rayiç değer 870 lira ile 3 bin 750 arasında. Ana caddelerde 7 bin 500 lira. Afyon’da metrekaresi 7 bin 500 lira olan bir yer yok. 

YÜZDE 40 İNDİRİM YAPILACAK

*Burada hemşerilerimizin haricinde hiç kimseye konut verilmeyecek. Maliyetten yüzde 40 indirim yapılacak. Kalan kısım 15 yılda ödenecek. Ödeyemeyecekler için durumu olmayanlar için durumu görüşeceğiz. Sizin mağduriyetiniz olmayacak. 

"SEN KİMSİN YA"

*Birileri bu mahalleye geldi. Belediye başkanı istifa etsin dediler. Sen kimsin ya. Geliyorsunuz burada ahkam kesiyorsunuz. 

KESİN BİLGİYİ ÖĞRENİP PAYLAŞACAĞIZ

*Kesin bilgiyi edineceğiz, hemşerilerimize aktaracağız. Muhtarlarımızada söyledik. Bakanlıktan kesin bilgiyi alacağız sizlere aktaracağız.

KİMSENİN MALI ZORLA ALINMAYACAK

*Burada hiç kimsenin malını zorla almak yok. Belediye olarak bizim burada hiç bir yetkimiz yok. Sizler adına arada aracı vazifesi görüyoruz. Sizin evraklarınızı takip ediyoruz. Buranın projesi Anıtlar kurulunda. Belediye olarak buranın yoluna, sıvasına karışamıyoruz. Biz sadece sekteryanızı yapıyoruz.