Bugün çok mutluyum, ismini aldığım Rahmetli dedem Mehmet Abdioğulları, Balkan harbinde ve İstiklal Harbinde bir çok cephede yıllarca savaşmış. Çok istemesine rağmen Şehadet şerbetini içmek nasip olmamış, Gazi olarak dönmüştür. Dedem bu memleketin Zaferi görmüş birisiydi.

İnancı gereği Allah Rızası için Vatan ve Memleket Aşkıyla cepheden cepheye koşan bu vatan evladı, savaş bittiğinde kendisine verilmek istenen istiklal madalyasını ve gazi maaşını, ‘Biz Allah Rızası için savaştık’ diyerek kabul etmemiştir. O dönemde dedemin silah arkadaşı olan birçok gazide bunu geri çevirmiştir.

Ülkemizi her türlü entrika ve hile ile yenmeye çalışan bazı örgütler ise vatan evlatlarını 15 Temmuz öncesi ve sonrası kirli emellerine alet etmek istemişler her türlü iftira ve hakarette bulunmuşlardır.

Lakin Yüce Türk Devleti suyu sütten, sütü de sudan ayırt etmesini bilmiş, memleket aşkıyla yoğrulan bu vatan evladına, dedesinin hak ettiği İstiklal Madalyasıyla onurlandırmıştır. Her halde sözün bittiği yer burası olsa gerek. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygı, minnet ve dualarla anarken; Rabbim, Yüce Türk Milletini ve Devletimizi korusun diyorum.

Şükürler olsun ki; Bu İstiklal Madalyasının oluru, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından imzalanarak, Resmi gazetede yayınlandı.

Şahsıma bu madalyanın teslim edilmesi sürecin de, bu güne kadar emeği geçen tüm bürokrat ve komutanlarımıza teşekkürü bir borç bilirim.