Değişik ülkelerden beş panelistin katıldığı ve moderatörlüğünü dernek kurucu başkanı Prof. Dr. İrfan Ünver Nasrattınoğlu'nun yaptığı panel, aziz şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.Afyonkarahisarlı Prof. Dr. Gülsün Parlar'ın yanı sıra, Moldova milletvekili İvanna Köksal, Çin Halk Cumhuriyeti Uygur Özerk Bölgesi'nden İparhan Uygur, Zeynep Taner'in konuşmacı olarak katıldı. 
'ATATÜRK'E MİNNETTARIZ'

Dernek Kurucu Genel Başkan Vekili Ahmet Bodur'un kadınlarla ilgili şiirleriyle süslemiş olduğu panelde Prof. Dr. Gülsün Parlar, hem Türk kadınının hem de Afyonkarahisarlı kadınların dünü ve bugünüyle ilgili açıklamalarda bulundu. Türk kadınının çalışkanlığı, eşine yardımı, bağlılığı, sadakati ve inançlarıyla üstün meziyetlere sahip olduğunu belirterek, Atatürk'ün Türk kadınının meziyetlerine olan güveninden dolayı onlara sağlamış olduğu yeni haklardan bahsetti. Her Türk insanının Atatürk'e çok şey borçlu olduğunu ve bu borcu da bize emanet ettiği bu vatana sahip çıkarak ödememiz gerektiğini söyledi.

'KADINA VERİLEN DEĞER ARTMALI'

Eşinin Türk olmasından dolayı Ankara'da ikamet eden ve fiilen Moldova Milletvekili olarak da görev yapan İvanna Köksal'da konuşmasında ülkesindeki kadınların yaşantısının çok da kolay olmadığını söyleyerek, kadına verilen değerin her geçen gün dünyayla olan entegrasyon çerçevesinde geliştiğini söyledi.