-Afyon Postası'nın Haberi.

Afyonkarahisar’da şehrin farklı bölgelerine sigara ve alkole karşı hazırlandığı uyarı levhaları asan Yeşilay Ahmet olarak bilinen Ahmet Yeşilay, hayatını kaybetti. Afyonkarahisar Belediyesi’nden yayınlanan bilgiye göre merhum Yeşilay’ın bugün saat 11’de ebediyete uğurlanacağı öğrenildi.

KOCATEPE ASRİ MEZARLIĞI’NDA DEFNEDİLECEK

Belediye’den yapılan açıklama şöyle: “Merhum Muhittin Ağılgat'ın oğlu Merhum Ziya Ağılgat'ın kardeşi Bekir, İbrahim, Adnan, Abdurrahman, Muhittin Yeşilay'ın babaları Yeşilay beton sahibi Ahmet Yeşilay vefat etmiştir. Cenaze namazı saat 11.00'da  Kocatepe Asri Mezarlığında  kılınacaktır. Merhuma  Allah’tan rahmet kederli ailesine başsağlığı dileriz.”

MÜCADELESİ SOYADI OLMUŞTU

Ahmet Yeşilay, onlarca kişiye sigara bıraktırmasıyla tanınıyor. Onun mücadelesi soyadına yansıdı. Daha önce “Ağılgat” olan soyadını “Yeşilay” değiştirmesiyle tanınan Ahmet Yeşilay’ın 1961’den günümüze kadar sigara ve alkolle mücadele ettiği biliniyor.

KAMYONUNA ASTIĞI YAZILAR GÜNDEM OLMUŞTU

Ahmet Yeşilay, kendi kamyonumun arkasına 'Sigara süründüre süründüre öldürür, içki ocak söndürür' diye yazı yazması ile de tanınıyor.

SİGARA VE ALKOLE KARŞI YAZDIĞI AKROSTİŞ ŞİİR

Ahmet Yeşilay'ın uyarı için yazdığı akrostiş şiirde bulunuyor. İşte o şiir:

Yeşil bir dünya istiyorum, enginleri aşacak

Eşle, dostla iyilikle koşacak

Şen, şakrak güler yüzlüdür dileğim

İyi bir sıhhat için ileriyi görelim

Lakin içki, sigara tüketiyor ömrü

Aileler küçülüyor, yok oluyor nesil

Yeşilay Ahmet bunu böyle diyor