Afyonkarahisar Belediyesi, Afyonkarahisar Valiliği ve İnsani Yardım Vakfı Afyon Şubesi (İHH) işbirliğinde, "Kış Üşütüyor" kampanyası kapsamında 2 ayni yardım tırı, Suriye'ye uğurlandı. Törene, Vali Yardımcımız Mehmet Keklik, Belediyemiz Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürü Mustafa Demirhüyük, İHH Afyon Şube Başkanı Ahmet Ertürk, STK Temsilcileri ve daire müdürleri olmak üzere çok sayıda gönüllü katıldı. İnsani Yardım Vakfı Afyon Şubesi Başkanı Ertürk, düzenlenen uğurlama töreninde yardımların Suriye'deki ihtiyaç sahibi kişilerin sıkıntılarının bir nebze de olsa giderilmesi amacıyla gönderildiğini söyledi.

“HER ZAMAN İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN YANINDAYIZ”

Bölgede etkili olan soğuk hava nedeniyle zor günler geçiren ailelere; yakacak, kıyafet, mont ve gıda gibi yardımların toplanarak ulaştırılacağını belirten Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürü Mustafa Demirhüyük ise Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in talimatı ile her zaman ihtiyaç sahiplerinin yanında olduklarını belirterek yardım yapan herkese teşekkür etti.

“HAYIRSEVERLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Vali Yardımcısı Mehmet Keklik ise yaptığı açıklamada, milli ve insani duyguların yoğun şekilde yaşandığı şehrimizde Valimiz Gökmen Çiçek ve eşi Sümeyra Çiçek ile Belediyemizin öncülük ettiği hayırsever vatandaşların güçlü destekleri ile hazırlanan 2 tırın zorlu kış şartlarında mücadele eden Suriyeli kardeşlerimizin sıkıntılarının hafiflemesi için Afyonkarahisar’ımızdan gönderildiğini belirtti.

Yakacak, kıyafet ve gıda gibi temel ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu 2 tır, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere İl Müftüsü Sinan Kazancı’nın yaptığı dua ile bölgeye uğurlandı.