Burmalı Mahallesi’nde Yeni Saraçlar Çarşısı’nda hizmete giren doğal ürünlerin yer aldığı “Hakk Eri” işletmeye Afyon Postası olarak misafir olduk. İşletmede süt ürünleri başta olmak üzere pek çok ürün yelpazesi mevcut. Ürünlerin en büyük özelliği doğal ve katkısız olması. Kalitenin göze çarptığı işletme sağlığını düşünenler için aranılan bir mekan. İşletme Sahibi Habib Ömer Sevim sattıkları ürünleri ve bu ürünlerin kalitesini şu sözlerle anlattı: 

EZİNE PEYNİRİ ALIRKEN BUNLARA DİKKAT EDİN

Ezine peynirimiz var. Burada halkımızın dikkatini çekmek istediğim bir konu var. Biz piyasada şunu görüyoruz. Yüksek kaynatma peynir türü denilen bir tür var. Mandıradaki insanlar farklı peynirler üretirler. Köy peyniri, inek peyniri. Ne olduğunun önemi yok. İadeleridir bunların bir çoğu. İade araçları çok kötü kokar. Bozuk peynir nedeniyle. Bozuk peynirleri neden alıyorlar? Çöpe atmak için değil, bunları kazanlar içerisine alıyorlar, üzerlerine su ekliyorlar, tekrardan içerisine katkı maddesi ekleyerek bunu kaynatıyorlar. O peynirin içindeki bozuk kısım acı su dediğimiz o suyla beraber çıkıyor ve süzülüyor. Bir kaç defa yıkanıyor. Bir kaç defa yıkandıktan sonra ezine kıvamına geliyor. Ama dikkat ezine kıvamına geliyor, lezzetine değil. Bunlar baskıyla sanki ezine peyniri gibi tenekelenip satılıyor. Piyasada bu 18 lira civarında satılıyor. Yüksek kaynatma peynirler bu fiyattan satılıyor. Ama bize gelen ezine peynirinin geliş fiyatı 43 lira. Çünkü bizdeki ezine peyniri gerçek ezine peyniri. Biz burada 50 liraya satıyoruz.  

AKADEMİSYENLERİN DOKTORLARIN YEDİĞİ KÖY PEYNİRLERİNİ SATIYORUZ

Köy peynirlerimiz var. Bu köy peynirlerimizi İhsaniye’nin köylerinden toptan olarak temin ediyoruz. Burada üreticilerin çoğunu tanıyoruz. Nasıl ürettiklerini biliyoruz. Hatta aldığımız insanların çoğuyla akrabalıklarımız aile dostluklarımız var. Bu insanların yaşadığı köyler Eskişehir’e yakın köyler. Eskişehir’den akademisyenlere, doktorlara senelik peynir veren insanlar bu insanlar. Güven sağlayan üreticilerle çalışıyoruz. 

YARIM YAĞLI PEYNİR ALIRKEN BUNA DİKKAT

Yarım yağlı peynirimiz var. Onuda mandıradan sağlıyoruz. Bugün en kötü sütün litresi 2 lira 75 kuruş. 1 kilo peynir 7 litre peynirden yapılır. Bazen 8 litreyede çıkabilir. Biz bunu ortalama 7 litre üzerinden hesaplayalım. Ortalam 3 liradan hesaplarsak 1 kilo peynir için 21 lira ödeniyor. Bu sadece süt miktarı. Bunun vergisi sigortası var. Burada 15 liraya nasıl peynir üretilebilir? Vatandaşlarımız lütfen peynir alırken dikkat etsin. Burada insanları aldatmaya gerek yok.

DÖRT ÇEŞİT TULUM PEYNİRİMİZ VAR

Tulum peynirlerimiz var. 4 çeşit peynirimiz var. En kaliteli denilecek dört çeşit peynirimiz var. En kalitelilerini sunmak istiyoruz. Şuda ucuz diyerek insanları zehirlemek istemiyoruz. 

İÇİNDE NİŞASTA OLMAYAN 3 ÇEŞİT YOĞURDUMUZ VAR

3 çeşit yoğurdumuz var. Manda yoğurdu, yarım ve tam yağlı inek yoğurtlarımız var. Yoğurtlarımızın içerisinde her hangi yabancı bir madde koymuyoruz. Mesela nişasta atılıyor bu yoğurtların içine. Bu nişasta 10 gün sonra dolabınızda kaldığı zaman dökülmeye başlıyor. Yoğurda bunu yapan insan vücuduna ne yapar? Nişasta dediğim bildiğiniz gıda olarak tanıdığımız nişasta değil. Yoğurdun suya çıkmamasını sağlayan bir madde. Ben 3 litreden yoğurt yaparken bu şekilde üretenler 2 litreyi bulmadan yoğurt üretiyor. Bizim yoğurtlarımız tamamen katkısız. Gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. 

KENDİ YAPTIĞIMIZ TEREYAĞINI SATIYORUZ

Tereyağını tamamen kendimiz yapıyoruz. Sütten başka hiç bir şey kullanmıyoruz. Sadece yüzde 1.5 oranında istenildiği için tuz katıyoruz. Bu tereyağlarımız garantili. Buzdolabında durduğu sürece 2 yıl boyunca dolabınızda kalabilir. Burada yine vatandaşımızın dikkat etmesi gereken bir konu var. Margarin konusu. Tereyağının içerisine margarin katıldığı zaman kimse bunu anlamaz. Ben kendim üreticiyim. Margarini ağzıma sokmam. Ama margarini tereyağının içinden ayırt edemeyiz. Yoğrulduğu zaman bunu anlayamayız. Bunun analiz edilmesi lazım. İki çeşit tereyağımız var. Birincisi bağırsak baskılı, birde kendi el yapımı tereyağımız var. 

ANNEMİN YAPTIĞI GÖCE KÖTTÜSÜ VAR

Göce köttümüz var. Bizzat annem yapıyor. Zeytinlerimiz var. Bu noktadada en kaliteli ürünlerimiz var. Bunların yanında Afyon'un meşhur haşhaş ezmesinide sunuyoruz. Baharat ve bakliyat ürünlerimizde süt ürünlerimiz gibi iade garantilidir. 

Hakk Eri işletmesine nasıl ulaşırım? Evlere servis hizmet var mı? 

İşletmenin 100 lira ve üzeri alışverişlerde evlere servis hizmeti bulunuyor.Ayrıca kapıda ödeme kolaylığıda mevcut. 

Burmalı Mahallesi, Yeni Saraçlar Çarşısı, Sokak No: 16 Merkez/ Afyonkarahisar

Telefon: 05433233903

Not: Bu bir reklam haberdir.