Afyonkarahisar’da vaka sayısı 245 oldu. Afyonkarahisar ve ilçelerinde görülen kovid-19 vakaları artmaya devam ediyor. Ülkemizde görülen ilk vaka olan 11 Marttan sonra Afyonkarahisar’da görülen vaka sayısı güncellendi. Edinilen bilgilere göre, vaka sayısı artarken, yoğun bakımda olan hasta sayısı azaldı.

EN FAZLA DEVLET HASTANESİNDE HASTA VAR

Afyonkarahisar’da şu ana kadar toplam 4 bin 199 test yapıldı. Koronavirüs salgını ile ilişkili yatan hasta sayısı toplam 68’e düştü. Bu hastalardan ise 24’ü Afyonkarahisar Devlet Hastanesi, 16’sı Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ), 12’si PARKHAYAT Afyon Hastanesi, 2’si Bolvadin Devlet Hastanesi, 13’ü Sandıklı Devlet Hastanesi ve bir kişi de Çay Devlet Hastanesi’nde bulunuyor.

VEFAT SAYISI DEĞİŞMEDİ

Afyonkarahisar’da koronavirüs salgını dolayısıyla taburcu edilen ve tedavisi evde devam ederek izlenen pozitif vaka sayısı 127 oldu. Koronavirüs salgını ile mücadelede önemli bir rol oynayan sağlık çalışanlarından da virüse yakalananlar oldu. Son açıklanan sayılara göre 23 sağlık çalışanının koronavirüse yakalandığı bildirildi. Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısında ise artış olmadı. Bugüne kadar hayatını yitiren kişi sayısı 9’da kaldı.

ŞEHİR MERKEZİNDE VAKA SAYISI ARTTI

Pozitif olan kovid vakalarının ilçelere göre dağılımında ise 129 kişi ile merkez açık ara önde gidiyor. Bolvadin’de ise 31 pozitif vaka sayısı ile dikkat çekerken, Başmakçı 4, Bayat 1, Çobanlar 3, Dazkırı 1, Dinar 2, Emirdağ 9, Evciler 1, Hocalar 3, İhsaniye 5, İscehisar 2, Kızılören 19, Sandıklı 23, Sinanpaşa 3, Sultandağ 1, Şuhut 8 kişi olarak açıklandı.

Yetkililer, Afyonkarahisar’ın koronavirüs ile mücadelesinin iyi bir düzeyde olduğunu belirterek, vatandaşları erken rehavete kapılmamaları, maskesiz dışarı çıkılmaması yönünde uyardı.

Kaynak: Haber Kurye