-Afyon Postası’nın Haberi.

Meteoroloji, Afyonkarahisar’a serin ve yağışlı havaların geldiğini duyurdu. İki hafta önce 75 yılın en sıcak mayıs aylarını yaşayan Afyonkarahisar’da  bir hafta sonra zirai ürünleri donduran bir hava etkili olmuştu. Şimdi ise hem serin hemde kuvvetli yağışlar ve lodos geliyor.

PAZARTESİ’DEN PERŞEMBE’YE KADAR DİKKAT

Yapılan açıklama şöyle: 1 Haziran Pazartesi günü bölgemizde (Afyonkarahisar, Uşak ve Denizli) yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışların sebep olacağı olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekiyor. Yağışlı sistemin aralıklarla 4 Haziran Perşembe gününe kadar etkili olması bekleniyor. Bu hava şartlarının Perşembe günü akşam saatlerinden sonra bölgemizi terk etmesi tahmin ediliyor.

CUMA GÜNÜNDEN SONRA…

Bu süre zarfı içerisinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altında olacak. Cuma gününden itibaren mevsim normallerinin üzerinde bir sıcaklık Afyonkarahisar’da etkili olacak. Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden zaman zaman kuvvetli saatte 40 ila 60 km şiddetinde eseceği tahmin ediliyor.