Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ile Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği (AFPAD)’nin düzenlediği ve Afyonkarahisar Valiliği tarafından desteklenen festivalin büyük ses getirmesi hedefleniyor. Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanındaki ünlü şefleri bir araya getirecek festival, Afyonkarahisar’ın coğrafi işaretli ürünleri olan lokum, kaymak, sucuk, ekmek ve keşkek ile birlikte kentin yöresel mutfağı da dünyaya tanıtacak.

YERLİ YABANCI MİSAFİRLER GELECEK

Hem Afyonkarahisar’ın önemli bir gastronomi kenti olduğunun ortaya koyulması hem de kentin marka bilinirliğini artırma noktasında önemli olan festival, diğer turizm alanlarını da etkileyecek. Yerel halkın şimdiden büyük ilgi gösterdiği festival, çok sayıda yerli ve yabancı misafiri de ağırlayacak. 2 gün sürecek olan festivale katılım sağlayacak konuklar, konaklama, yeme ve alışveriş gibi hizmetlerle kent ekonomisine de büyük katkı sağlayacak.

ESNAF: FESTİVALİ BEKLİYORUZ

Festivali heyecanla beklediklerini dile getiren kent esnafı, festivalin esnafın yüzünü güldüreceğini söyledi. Organizasyonun kentin gelişimi için önemli olduğunu kaydeden esnaf, festivale yoğun bir katılım beklediklerini dile getirdi. Kentin hem turizmini hem de ekonomisini geliştirecek bu tarz organizasyonları çok önemsediklerini belirten esnaf, festivali desteklediklerini söyledi.