Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde Cengiz üstün dönemi resmen başladı. Başkan Üstün, mazbatasını aldıktan sonra ESOB hizmet binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Birlik Yönetim Kurulu üyeleri ve Oda Başkanları hazır bulundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra yapılan duanın ardından kurban kesildi.

ESOB Başkanı Cengiz Üstün’ün açıklamaları özetle şöyle;

“37 ODAMIZ VE 23  BİN ESNAFIMIZ İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ”

Ahilik geleneğinin onurunu ve gururunu yaşatan Oda Başkanlarım ve çok kıymetli yöneticilerimiz, esnaf ve sanatkarımız, dostlarımız velhasıl kelam bütün esnaf ve sanatkarımız hoş geldiniz, şeref verdiniz. Bu dönem birçok oda başkanı ve yöneticilerimiz değişti. Yeni dönemlerine başladılar. Görevlerine devam eden diğer oda başkanımız ve yöneticilerimizle de uzun yıllar çalıştık. Bu yeni dönemde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları birliğimize bağlı 37 odamızı güçlü kılmak, 23 bin esnaf ve sanatkarımızı güçlü duruma getirmek için  var gücümüzle çalışacağız.

“SORUNLARI SİYASET ADAMLARINA DOĞRU ANLATACAĞIZ”

Biz her odamıza eşit mesafede olacağız. Biz ötekileştirmeyeceğiz. Birlik ve beraberlik içinde olacağız. Biz esnaf ve sanatkarın sorunlarını siyaset adamlarına doğru anlatacağız. Çünkü bizde esnafız. Bu sıkıntıları bizzat yaşayan başkanlar ve yöneticiler olarak onlara hakimiz. Biz peygamer postunda oturuyoruz. Adaletli olacağız, hiç kimseye ayrımcılık yapmayacağız.