Afyonkarahisar Belediyesi, Hobi Bahçeleri üzerinden gelen eleştirilere yanıt verdi. Açıklamanın bir bölümü şöyle: “1 Ekim 2021 tarihli meclis kararımız ile ve farklı siyasi partili meclis üyelerimizin tamamının oy birliği ile süresi bitmiş ve bitecek olan tüm tahsis sahiplerinden devam etmek isteyenlere yönelik 4500 TL süre uzatım bedeli karşılığında kuraya dahil olmaksızın yine 2 Nisan tarihli meclis kararındaki katılım kira ve kullanım şartlarını kabulle kullanmış oldukları yerleri 2026 yılına kadar tahsisin yapılacağına yönelik karar alınmıştır.” 

FIRSAT SUNDUK

Belediyeden yapılan açıklamada her geçen gün Hobi Bahçeleri’ne olan ilgilini arttığı belirtilerek, “Vatandaşlarımızın bu talebine karşılıksız kalmayarak hakkaniyet ve adalet ilkeleri çerçevesinde bu taksimatları son olarak Devlet Parkında yapımını tamamladığımız hobi bahçelerinin kurasını noter huzurunda yaptığımız tüm kamuoyunun malumudur. Bu süreçte yedekte bekleyen vatandaşlarımızı da göz ardı etmemekteyiz. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek başkanlığında toplanan Ekim ayı meclis toplantısında 10 yıldır hobi bahçelerinden yararlanan süresi dolan hemşehrilerimize bir fırsat tanınmış aynı yerinde devam etmek isteyen hak sahipleri için ödeme planı çıkartılmıştır.

1500 LİRA PEŞİN, KALAN 3 BİN TL TAKSİT

Bu çerçevede 1500 lirası peşin kalan 3 bin TL’si yılda bin liralık taksitlerle vatandaşımıza ödeme planında kolaylık sağlanmıştır. Bu taksitlerle hususunda belediyemizin yine hak sahiplerine yönelik farklı kolay ödeme planları da mevcut olup ilgili müdürlüğümüze başvuran hemşerilerimize her türlü kolaylık sağlanacağının bilinmesini kamuoyunun bilgisine sunarız.