DEVA Partisi İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle: 

Tüm Demokratları DEVA çatısına davet ediyoruz’

“Kimliği, inancı, ideolojisi her ne olursa olsun, tüm demokratları DEVA çatısı altına davet ediyoruz. Fikirlerden kaçmayan, konuşmaktan korkmayan bir ülkeye davet ediyoruz. Cesur, özgür ve zengin bir Türkiye’ye davet ediyoruz. Türkiye’yi; özgürlük, hak, adalet ve demokrasi ilkeleri etrafında yeni bir toplumsal sözleşmeye davet ediyoruz.” diyen Babacan ,‘İnsan onuruna yakışır bir siyasal düzen için sabırsızlanıyoruz’ ifadelerini kullandı.

 ‘Ülkemizi barış, refah ve adalet limanına sağ salim yanaştıracağız’

“Ülkemiz şu anda fırtınalı bir dönemden geçiyor. Türkiye, keyfi ve kuralsız bir yönetim anlayışının elinde, bu durumdan çıkış için yönü arıyor. Ancak bizler, ülkemizi barış, refah ve adalet limanına sağsalim yanaştıracağız. Ülkemizin tüm sorunlarını, meşru demokratik siyaset zemininde çözeceğiz.”

‘Seçim öncesi mutabakat sağlanırsa sistem değişikliği 6 ayda tamamlanır’

Güçlendirilmiş parlamenter sistem için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Babacan, seçimlerden önce iyi hazırlık yapılıp, geniş bir mutabakat sağlanması halinde, güçlendirilmiş parlamenter sistem için gereken anayasa değişikliğinin, seçimlerden sonraki ilk 6 ay içinde hızlıca tamamlanabileceğine inandıklarını dile getirdi.

Yapılacak ilk genel seçimin, Cumhurbaşkanlığı sisteminin geleceği için de belirleyici olacaktır., "Önümüzdeki seçim, bir bakıma güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişin ön seçimi, onayı anlamına gelecek." diye konuştu.

‘Geçiş sürecinin yol haritası çalışılmalı’

“Altı partinin mutabık kaldığı bir metin ortaya çıktıktan sonra, geçiş sürecinin yol haritasını çalışmak gerekir. Sadece parlamenter sistemi çalışıp hedef olarak ortaya koyarsak kâfi olmaz. O sisteme hangi aşamalarla ve nasıl bir takvim içerisinde geçileceğinin de seçimlerden önce çalışılıp ortaya konması istikrar ve öngörülebilirlik açısından son derece önemlidir.”