2019’un son gününde Afyonkarahisar Valimiz Sayın Mustafa Tutulmaz’ın öncülüğünde dağıtılan fidanlar ülkemizin ciğeri olan ormanlarımız için çok önemlidir. kendisine bu organizasyon için teşekkür ediyorum.

Bugünümüzü değil geleceğimizi muhafaza etmeliyiz.Doğayı korumak bunun en başında gelmelidir.

 Bu sene turizm açısından çok olumlu gelişmeler yaşanmıştır.

Ülkemize 2019 yılında 42 milyon 910 bin turist ziyaret etmiştir.

 Ülke ekonomisine çok ciddi faydası olan bu ziyaretlerden afyon payını ne kadar almıştır?

 Afyonkarahisar ‘ın tarihi yerlerini,frig vadisini,karahisar kalesini,seydiler peri bacalarını,zafer müzesini,kervansarayları,mevlevihaneleri,ulu camiyi imaret camisini,döğer’de bulunan antik kalıntıları,kurtuluş savaşı’nın karargahı olan kocatepe anıtı’nı,ayazini’yi,kırkgöz köprüsü’nü,güvecimizi,keşkeğimizi,bükmemizi,tandırımızı,sucuğumuzu,kaymağımızı,doğal güzelliklerimizi,termal otellerimizi türkiye’ye ve dünyaya ne kadar tanıtıyoruz?

 2020 yılında Afyonkarahisar’ın tanıtımı ve yatırımları açısından zaman kaybetmeden harekete geçmeliyiz.

ŞEHRE TURİST ÇEKMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIM

Şahsım adına Afyonkarahisar’ımıza daha fazla tursit çekmek ve Afyonkarahisar’ımızı sadece yolcuların mola verdiği bir durak olarak değil,özellikle yerli turistlerin ziyaret ettiği bir şehir haline getirmek için elimden geleni yapacağım.

 Siz değerli basın mensuplarından da bu konuda gereken desteği beklemekteyim. Kültür ve turizm bakanlığı, valilik,ve turizm acentaları ile bu konuda gerekli görüşmeleri sağlayıp,bu çalışmaları hızlandırmak için elimizden geleni inşallah yapacağız.

 2019 yılı 31 mart mahalli idareler seçim sonuçları ile Afyonkarahisar’da milliyetçi hareket partisi’nin yükselişe geçtiği bir yıl olmuştur.

13 olan belediye sayısımızı 18’e yükseltmiş,Milliyetçi Hareket’in üretken belediyecilik anlayışını daha da genişletme imkanımız doğmuştur.

 Afyonkarahisar’ın tüm belediyelerinin beklentilerinin giderilmesieksik olan araçlarının tamamlanması,kredi taleplerinin yerine getirilmesi,projelerinin tamamlanması,yollarının düzeltilmesi,içme suları,ve fikir aşamasındaki planları doğrultusunda bakanlık, genel müdürlük ve üst kurullarla bir dizi görüşmeler sağladık.

Her kurumdan belediye başkanlarımızın heybeleri dolu şekilde çıkması için mücadele ettik ve etmeye de devam edeceğiz.

 2019 yılında meclis genel kurulunda Afyonkarahisarımızın sorunlarını ve projelerini dile getirdik.

Şeker pancarı,haşhaş üreticileri,kenevir ekimi,mermer sanayisinin problemlerini,Afyonkarahisar’da oluşturmak istediğimiz hayvan kontrol noktasını,futbol takımlarının kamp merkezi haline gelmesi için yapılması gerekenleri ve daha pek çok konuya dikkat çektik.

 Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır.daha önce yasama yılının başlangıcında tüm il protokolüne, sivil toplum kuruluşlarına, sanayi ve ticaret odalarına ve tüm belediye başkanlarına birlikte çalışma, ortak akıl ve sağduyu çağrısında bulunmuş ve koordineli çalışma fikrimizi mektupla iletmiştik.

BİRLİKTE HAREKET EDELİM

2020 yılının ilk günlerinde bu çağrımı tekrar etmek istiyorum.

 Afyonkarahisar gelin hep birlikte hareket edelim,bir olalım,Afyonumuzu ne kadar yukarıya taşıyabiliriz,çiftçimizi ne kadar rahat ettiririz,şeker pancarı ve haşhaş üreticilerimizi nasıl mutlu ederiz,sanayicimize ne fayda sağlayabiliriz,bunları konuşalım ve birlikte başaralım.

 Ülkemizin iç ve dış düşmanlarla bu denli mücadele ettiği,sözde ermeni soykırımının abd senatosunda kabul edildiği,avrupa’nın ve amerika’nın yaptırım tehditleri savurduğu,soydaşlarımızın dünyanın her tarafında zulme uğradığı,sınırlarımızda her gün çatışmaların yaşandığı,bir ortamda birlikten, beraberlikten, millet olma bilincinden, birbirimize kenetlenmekten başka şansımız yoktur.

2020 yılı,hem Afyonkarahisarımız hem de cennet vatanımız Türkiye için başarının, güzelliklerin, huzurun, birliğin, kardeşliğin konuşulduğu bir yıl olsun.

2020 yılı inşallah ülkemize,islam alemine huzur getirsin.

Cenab-ı allah sağlık ve başarı nasip etsin,

Afyonkarahisarımızda ve ülkemizde kazaların yaşanmadığı,doğal afetlerin olmadığı,şehit haberlerinin gelmediği,güzel günlerde buluştuğumuz bir yıl olmasını temenni ediyorum.katılımlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor,başarılarınızın devamını diliyorum.