İlk ziyaret Bayat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Bayrak’a gerçekleştirildi. Bayat Esnaf Odası Başkanı ile çeşitli istişarelerde bulundular.

Bayat esnaf hakkında bilgiler alan Başkan Konak ve Başkan Vekili Kocabaş, daha sonra AK Parti Başkan Adayı Halil İbrahim Bodur ve MHP Belediye Başkanı Seyfettin Atacan ile  görüştü. Her iki adaya da başarı dileyen Başkan Konak, “Bayat ilçemizde her iki adayımızın da esnaf olması bizleri son derece mutlu etti. Esnaf camiasının sorunlarını bilenlerin partilerimizden aday gösterilmesi çok yerinde bir karardır. Esnaf olan adaylarımızın belediye başkanlığı görevini daha iyi, daha yerinde kararlarla yöneteceğine eminiz. Hem Sayın Halil İbrahim Bodur, hem de Sayın Seyf1ettin Atacan’a başarılar diliyoruz” dedi.

ESOB Başkanı Konak ve Başkan Vekili Kocabaş, daha sonra İhsaniye Esnaf ve Sanatkarlar Odasını ziyaret etti. Başkan Mehmet Yılmaz ile gündemi ve esnafın dertlerini dinleyen Başkan Konak, daha sonra AK Parti İhsaniye Belediye Başkan Adayı Mevlüt Küçük’e ziyarette bulundu.  Başkan Konak, “Bayat ilçemizde iki güzide partimizin adayı da esnaf, İhsaniye adayımız da öyle. Değerli kardeşimiz Mevlüt Küçük’e başarı diliyorum. Daha önce de ifade ettiğim gibi, esnafımız içinden başkan adayları çıkması memnuniyet vericidir. Bütün adaylarımıza çıktıkları bu kutlu yolda başarı diliyorum” diye konuştu.