MANİSA (AA) Manisa'nın Soma ilçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından zeytin ve zeytinyağı kalitesinin artırılması için üreticilere seminer verildi.

Soma Maden İş Halk Eğitim Merkezi'nin toplantı salonunda gerçekleşen seminerde İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hayati Aslan, ilçede 1 milyon 172 bin 602 zeytin ağacı bulunduğunu söyledi.

Bölgede 850, 450 ve 425 yaşlarında zeytin ağaçları tespit ettiklerini belirten Aslan,'Bu, zeytinciliğin ilçede çok eskilere dayandığını gösteriyor. Soma’da 68 bin 750 dekar alanda zeytin üretimi yapılmakta. Bakanlığımızca verilen destekler ile ağaç sayımız ve üretim miktarımız her yıl artmakla birlikte yerelden ulusala markalarımızın çıkmaması. Müdürlüğümüz olarak butik işletmelerin artması ve kooperatifçiliğin ön planda olmasının faydalı olacağı görüşündeyiz.' dedi.

Seminerde Yüksek Ziraat Mühendisi Birsen Can Pehlivan, 'Temel tadım' ve 'Kaliteli zeytinyağı üretim teknikleri', Dr. Mehmet Ulaş, 'Zeytincilikte iyi tarım uygulamaları', Ziraat Yüksek Mühendisi Murat Özaltaş, 'Zeytin ağacı sağlığı' ve 'Budama ve doğru sulama teknikleri' konularında eğitim verdi.

Farklı türdeki zeytin ve zeytinyağı tadımı da uygulamalı şekilde anlatıldı.