Kocatepe Gazetesi'nin haberine göre: 

Kışlık sebze ihtiyacını karşılamak için pazarlara akın eden vatandaşlar fiyatların artmasından dert yanıyor.  Üreticiler ise fiyatların normal olduğunu girdi maliyetlerinin günden güne yükseldiğini ifade ediyor. Koacatepe Gazetesi olarak Harbiş Semt Pazarı’na gidip, ıspanak, pırasa ve karna bahar üzerindeki fiyat artışlarını inceledik.  Pazarda zam şampiyonu ıspanak oldu diyebiliriz. Geçtiğimiz bu pazarda kilosu 1.50 liraya satılan ıspanak, şimdilerde yüzde 200’e varan zamla birlikte 5 liraya satılıyor.

PIRASAYA YÜZDE 50 ZAM

Zammın yansıdığı bir diğer ürün de pırasa. Geçtiğimiz yıl bu pazarda 1.50 liraya satılan pırasa yüzde 50 zamlanarak 2.50 liraya satılıyor. Üreticiler ve pazar esnafı pırasanın kışlık bir mahsul olduğunu, talebin ilerleyen süreçte artmasından dolayı fiyatlarında artacağını belirtiyor.

KARNABAHAR DA FİYAT AYNI

Zammın olmadığı sebze ise karnabahar olarak karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz yılda adeti 5 liradan satılan karnabahar bu pazarda yine 5 liradan satılıyor. Bazı tezgâhlarda adeti 4 lira olan karnabahar, bazı tezgahlarda da kilosu 3 liraya satılıyor.

ÜRÜNLER HASAT EDİLDİKÇE FİYATLAR DÜŞECEKTİR

12 yıldır pazarcı esnafı olduğunu söyleyen 39 yaşında Mehmet Baş, şu anda kışlık sebzelerin yeni hasat edildiğini, bundan dolayı ürünün az olduğunu bununda fiyatlara yansıdığını söyleyerek: “Yeni ürünler hasat edildikçe, yani ürün bollaştıkça bu fiyatlarda normal seviyesine inecektir.” dedi