Düzce’de polis ve jandarma ekiplerinin trafik denetimleri aralıksız devam ediyor. 24-30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen kontrollerde toplam 12 bin 500 araç ve motosiklet denetlenirken, kurallara uymadığı belirlenen 870 sürücüye idari para cezası uygulandı.
11 bin araç, bin 500 motosiklet kontrol edildi
Kent genelinde Jandarma ve Polis trafik ekipleri tarafından gerçekleştirilen bir haftalık denetimlerde 11 bin araç ile bin 500 motosiklet kontrol edildi.
Denetimler sonucunda çeşitli trafik kurallarını ihlal ettiği belirlenen 870 sürücüye cezai işlem uygulanırken, 127 araç ise trafikten men edildi.
Çok sayıda ihlal mercek altına alındı
Ekipler denetimlerde ehliyetsiz araç kullanımı, emniyet kemeri, ışık donanımı ve araçlarda yapılan teknik değişikliklerin yanı sıra kırmızı ışık ve hız ihlallerine yönelik kontroller gerçekleştirdi.
Yaya geçitlerinde yayalara yol vermeyen ve seyir halindeyken cep telefonu kullanan sürücüler de denetimlerin odağında yer aldı.
Yetkililer, trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla kent genelindeki denetimlerin artırılarak sürdürüleceğini bildirdi.




