CHP Afyonkarahisar Belediye Meclis Üyesi Dr. Kemal Demirkırkan’ın açıklamaları şu şekilde:

“Daha yüksek puanlı birçok aday mülakata bile çağrılmadı”

“Akharım Belediyesi’nin memur alım sürecine ilişkin kamuoyuna yansıyan iddialar, devletin temel ilkeleri olan liyakat, fırsat eşitliği ve şeffaflık açısından ciddi soru işaretleri doğurmaktadır.

İddialara göre, KPSS puan üstünlüğüne göre belirlenmesi gereken sözlü sınav sürecinde, daha yüksek puanlı birçok aday mülakata bile çağrılmazken, 68 KPSS puanına sahip O.Y. sözlü sınava davet edilmiştir.

İlgili şahsın geçmişte AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nda Basın Danışmanı, ardından AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilinin danışmanı olarak görev yapmış olması ve halen Yeni Akit’te yazılar kaleme alması, sürecin tarafsızlığı konusunda kamuoyundaki şüpheleri daha da artırmaktadır.”

“Siyasi bağlantıları nedeniyle kamu görevinde ayrıcalık elde etmemelidir”

“İlk defa atanacak memur alımlarında, KPSS puan üstünlüğüne göre adayların sözlü sınava çağrılması yasal bir zorunluluktur. Buna rağmen, yüksek puanlı birçok adayın elendiği, buna karşılık daha düşük puanlı bir adayın mülakata çağrıldığı ve bu yolla işe alındığı yönündeki iddialar kamu vicdanını rahatsız etmektedir.

Tarım Arazilerinde Denetim Mesaisi: Hastalık ve Zararlılara Karşı Sahada Kontrol
Tarım Arazilerinde Denetim Mesaisi: Hastalık ve Zararlılara Karşı Sahada Kontrol
İçeriği Görüntüle

Elbette hiçbir vatandaş siyasi görüşü nedeniyle kamu görevinden dışlanamaz. Ancak aynı şekilde, hiçbir vatandaş da siyasi bağlantıları nedeniyle kamu görevinde ayrıcalık elde etmemelidir.

Akharım Belediyesi’nin, düşük KPSS puanlı bir adayı tartışmalı bir süreçle kamu görevine taşımaya çalıştığı iddiaları, liyakat yerine siyasi sadakatin tercih edildiği yönündeki endişeleri güçlendirmektedir. Gençlerin emeği, hiçbir siyasi referansa feda edilemez.”

“O.Y isimli şahısın “Kul Hakkı” konulu bir makale yazmasını öneriyorum”

“Akharım Belediyesi’ni ve denetimle görevli kurumları, memur alım sürecindeki tüm işlemleri şeffaf biçimde kamuoyuyla paylaşmaya davet ediyoruz. Eğer süreç hukuka uygunsa bunun açıklanması, değilse gerekli işlemlerin yapılması devlet ciddiyetinin gereğidir.

Liyakatın olmadığı yerde adalet, adaletin olmadığı yerde ise devlet güveni ayakta kalamaz. O.Y isimli şahıstan Yeni Akit gazetesine “Kul Hakkı” konulu bir makale yazmasını öneriyorum.”

Muhabir: Aslı Çiçek