Ramazan’a az bir zaman kaldı. Afyon Postası olarak sofraları süsleyen, iftar sofralarının vazgeçilmezi olan et ve et fiyatları hakkında merak edilenleri sormak için Afyonkarahisar’ın Çayırbağ Kasabası’nda faaliyet gösteren Çavdar Et ve Hayvancılık işletmesine gittik.

İşletme sahiplerinden olan Bekir Çavdar hem et fiyatları hakkında hem de yeni başlattıkları Ramazan Ayı’na özel et hisse kampanyası hakkında bilgiler verdi.

Et fiyatları ne durumda?

Herkesi yakından ilgilendiren konu olan et fiyatları hakkında Çavdar, “Türkiye şartlarında her şey şu anda yapılan masrafa ve maliyetlerine göre bir yükseliş söz konusu zaten. Et fiyatları da buna oranla yükselişte bu dönemde. Şu anda dana kıymanın kilogram fiyatı 425 TL, dana kuşbaşının fiyatı 450 TL. bunlar bizim perakende fiyatlarımız. Aynı zamanda değerli et dediğimiz, bonfile, biftek, antrikot 500 TL ve üzeri olarak değişkenlik gösterebiliyor."

Whatsapp Image 2024 03 03 At 20.49.57

Afyon'da bir haftadır bu kedi aranıyor Afyon'da bir haftadır bu kedi aranıyor

Ramazan et hissesi organizasyonu nedir?

Bizler yıllardır kurbanlık hayvan sektöründe hizmet veriyoruz. Kurbanlık hayvanlarda hisse organizasyonu yapıyoruz ve bir hayvana islami kurallar gereği sadece 7 kişi dahil olabiliyor. Biz de dedik ki Ramazan Ayı’nda insanlar hem hayvanlarımızı görsünler, hangi hayvanın etinden faydalandığını bilsinler hem de bu hayvanların hissesine dahil edelim ve hisse organizasyonu gibi bir program başlatalım. Kurban Bayramı’nda bir hayvana 7 kişi dahil olabiliyorsa, bizim Ramazan et hissesi organizasyonunda bir hayvana 20 kişiyi, 30 kişiyi dahil edebiliyoruz. Hayvanın büyüklüğüne göre bir çalışma gerçekleştirdik. Bunu da paket olarak sınıflandırdık. Bunun için 50 tane hayvan hazırladık

Paketimizin içeriği şu şekilde; 3 kilo kıyma, 3 kilo kuşbaşı, 3 kilo kemikli et ve bu hayvanlardan çıkan değerli etleri de kendi aralarında pay edip 1 kilo ile sınırlandırdık. Toplamda 10 kilo paket haline getirdik. 

Whatsapp Image 2024 03 03 At 20.49.50

Ete lezzetini veren nedir?

Ben her zaman diyorum, bizim hayvanlarımızın lezzeti farklı. Çünkü bu hayvanlara biz özenle bakıyoruz. Bizim hayvanlarımız mutlaka besiye alınmadan önce meralarda, yaylalarda yaylımını tamamlayıp o şekilde besiye geçiyor. Yerdeki tüm otların kokusunu alıyorlar, onlarla besleniyorlar. Nasıl baharat ete koku ve lezzet katıyorsa, hayvanlarda yaylımını tamamlayıp o şekilde besiye geliyorlar. 

Müşterileriniz niye bu kampanyadan faydalansın?

Ben hem üreticiyim hem kasabım hem de iyi bir et tüketicisiyim. Müşterilerimiz hangi hayvanın etini yediğini bilmeliler. Biz bu Ramazan hisse paketini yaparken müşterilerimiz çiftliğimizi ziyaret edebilecekler. Hangi hayvanın etinden faydalandığını görebilecekler. İçleri daha rahat olacak hayvanları gördükleri için.

Whatsapp Image 2024 03 03 At 20.50.05

Paketleme aşaması nasıl oluyor?

İşin mutfağından da bahseden Çavdar, “Burası bizim perakende et satış mağazamız. Gazlıgöl yolu 7’nci km Çayırbağ Kasabası’nda yerimiz. Kıymalık etlerimiz 1’er buçuk kiloluk paketler şeklinde kıymasını çekiyoruz. Toplamda 3 kiloluk kıyma oluyor paketlerimizde. Paketlerimiz şeffaf paketlerde. Daha sonra kuşbaşı yine aynı şekilde 1’er buçuk paketlerde yine 3 kilo olacak şekilde hazırlanıyor. Ayrıca kemikli etlerimiz ince ince kesiliyor. Haşlamalık kemik şeklinde kullanabiliyorsunuz. Kaburgalar komple etli olarak kalıyor. Temiz ve hijyenik bir şekilde toplamda 10 kilo etimiz toplamda 4 bin TL ile müşterilerimiz hisse kampanyamıza kayıt oluyor.

Whatsapp Image 2024 03 03 At 20.51.30