Afyonkarahisar Belediye Şehir Tiyatrosu yeni oyun hazırlıklarını yaparken Afyon Postası ekibi çalışmaları yerinde inceledi. Tiyatronun genel sanat yönetmeni Hasan Hüseyin Elmas Afyon Postası’nın sorularını yanıtladı. 

Provaların ardından çalışmalarınız neler sorusuna Elmas,” Her sene iki oyun çıkartıyoruz, bu sene biraz farklı oldu üç oyun niyetindeyiz. Bir Adam Yaratmak oyununu şu an da oynuyoruz. Yeni bir oyun daha çalışıyoruz ‘Oscar Eyvah Yine Karıştı’ diye bir oyunumuz var. Bir de üçüncü bir oyun 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’ne yetiştirmek adına bir oyuna daha çalışmaya henüz başladık.” dedi. 

"Bizim için oyunculuk ve insanlık önemli"

“Siz muhabirsiniz, ben yönetmenim, ne biyelim hanımefendi öğretmen, bütün ömrü hocam hocam diye geçen birine, biz -Naber Neslihan?- diyoruz. Biz sadece Neslihan ile ilgileniyoruz. Onun hoca olması, nereli olduğu, yaşı kaç, boyu ne bizi ilgilendirmiyor. Biz sadece oyunculuğuna ve insanlığına bakıyoruz.”

WhatsApp Image 2023-11-30 at 22.43.13

"Tiyatro İyidir, İyileştirir."

“Ekipte; iki akademisyen, bir doktor, bir diş hekimi, bir eğitmen, bir emekli, bir filolog, bir genetik uzmanı, bir grafiker, bir hemşire, bir inşaat mühendisi, iki işçi, bir kuaför, bir mali müşavir, dört memur, bir muhasebeci, on öğrenci, yedi öğretmen, bir psikolog, bir sekreter, bir veteriner hekim, bir yönetici var. O yüzden burası çok kıymetli. Tiyatro iyi bir yerdir yahu.” Dedi.

"Tiyatronun şifalandırıcı etkisi vardır."

WhatsApp Image 2023-11-30 at 22.50.51

Tiyatro oyuncularından Cansu Candoğan, “Buranın gerçekten şifalandırıcı bir etkisi vardır. Dışarıdaki kimliklerimizden arınıp benim ben olduğum tek alan burası diyebilirim. Kesinlikle bir amacımız var insanlara güzel bir iş çıkarabilmek güzel bir şey sunabilmek bunu çok disiplinli bir alanda farklı meslek guruplarıyla çok farklı meslek gruplarından insanlarla bir arada bir şeyler yapmaya çalışarak yapıyoruz ve bu disiplini de Hasan hocam sağlıyor.” dedi.

Pilot olmak istiyordu, ilk uçuşunu yaptı Pilot olmak istiyordu, ilk uçuşunu yaptı

Hasan Hüseyin Elmas Afyon Belediye Şehir Tiyatrosu’nda “Bir Adam Yaratmak” adlı oyunun Aralık ayının sonuna kadar her Cuma Saat 19:30 da sahneleneceğini söyledi. Tüm sanat severleri oyuna davet etti. >>Kudret Kuş’un Haberi