Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Afyon Postası’nda Gazeteci Nail Azbay’ın sunduğu Bağımsız Oda programının canlı yayın konuğu oldu. Youtube üzerinden gerçekleşen canlı yayında Başkan Koyuncu, 5 yıl boyunca yaptığı çalışmalardan söz etti ve gelecek döneme mesajlar verdi:
Ekibimle başardık
Serkan Koyuncu ile hiçbir şey değişmez. Serkan Koyuncu’nun bir ekibi var. Hem belediye meclisi hem parti meclisi. Onlarla beraber yaptık. Afyon’da il başkanlığımız, Ankara’daki milletvekillerimiz, bakanlarımız, kaymakamlarımız ile topyekûn bir birliktelik ile Emirdağ’da çok şey değişti. Toplumsa bir barış yaşadık Emirdağ’da.
Emirdağ’da yüzde 10 nüfus artışımız var
Görevi teslim aldığımızdna bu yana her yıl nüfus artışımız yüzde 10’lara dayanıyor. Türkiye’de yüzde 1 bile değilken Emirdağ’da yüzde 10. Rekor kırıyoruz. 23 bin nüfusumuz var şu anda. Cumhuriyet döneminde hiç bu kadar artış olmadı. Bunun sebebi ne? En büyük sebep Emirdağ Organize Sanayi Bölgesi’nin gelişimi.
-Emirdağ OSB’ye çalışmak için gelenler var
Burada OSB geliştikçe işçi ihtiyacımız artıyor. Emirdağ’da şu anda işsizlik oranı latife olsun diye söylüyorum eksi 15. Çay’dan Bolvadin’den, Dişli’den, Kemerkaya’dan, Afyon merkezden, Bayat’tan, Çifteler’den, Çeltik’ten, işçiler geliyor Emirdağ’a. Son 5 yıldır OSB’de müthiş bir atılım yaptık. Biz geldiğimizde burada 6 fabrika vardı. OSB’nin yüzde 40 hissesi belediye başkanlığımıza ait. Yüzde 30 Ticaret Odası’na, yüzde 40’ı kaymakamlığa ait. Burada 6’dan 21 fabrikaya çıktık. Sayı olarak az ama şöyle bir durum var. Özellikli olan fabrikalar var burada.
-Türkiye’nin dondurulmuş patates ihtiyacının yüzde 75’ini Emirdağ üretiyor
Bir tane dondurulmuş gıda fabrikası kuruldu. 70 bin metrekarelik alanıyla Türkiye’nin en büyük Avrupa’nın ise en büyük ikinci dondurulmuş gıda fabrikası. Türkiye’nin tükettiği dondurulmuş patatesin yüzde 75’ini Emirdağ üretiyor. Mantar fabrikamız var. Türkiye’de tüketilen mantarın yüzde 20’sini burası üretiyor. Rusya’ya her gün 20-30 kamyon patates ihracatımız var. Patates üreten Rusya ve Ukrayna. Biz buralara ihracat yapıyoruz. Türkiye’nin toz yumurta fabrikası kuruldu. Bunu balık yemi gibi bir sürü alanda kullanıyorlar. Ürettikleri mamulün önümüzdeki 5 yılını Hollanda’ya ihraç ettiler. Bu firma yanına haşlanmış yumurta tesisini kuruyorlar. Afyon yumurtanın başkenti ya yumurta sanayisinin başkenti de Emirdağ oluyor.
-Lastik fabrikası kuruluyor, 4500 kişi çalışacak
Daha yeni Türkiye’nin en büyük otomotiv lastiği fabrikası kuruluyor. İsmi böyle ama bisiklet lastiğinden uçak lastiğine kadar bütün lastiği üretecekler. 1 milyon metrekare yer verdik. 450 bin metrekare kapalı alanı var. 4 etaplı bir yer. Tamamı bittiğinde 4 bin 500 kişi çalışacak. 2028’de tam olarak bitmiş olacak. Bunun getirisi Emirdağ’a değil Afyonkarahisar’a olacak. Afyonkarahisar’ın yıllık 350 Milyon dolarlık ihracatı var. Bu fabrika bittiğinde Afyonkarahisar’ın ihracat rakamları 3 Milyar dolarlara çıkacak. Bana sahip çıkın. Daha neler yapacağım.
-Organik tarım ürünleri ihraç eden firma geldi
İstanbul’dan bir firma geldi. 10 bin metrekarelik bir yer verdik. Organik tarım ürünleri üretecek. Kendisinden bir şey rica ettik. İstanbul menşelisiniz siz bir firmada Emirdağ’da kurun. Ortadağya ihracat yapılacak. İstanbul merkezli olacağı için ihracat oraya yazılacaktı. Şimdi şirketi kurdu ihracat Emirdağ’a yani Afyonkarahisar’a yazılmış olacak. Bundan sonra fabrika Emirdağ vergi dairesi üzerinden işlemlerini yürütecek. Hem Afyon milliyetçisi hem Emirdağ milliyetçisi olmak kolay değil. Yarın büyükşehir ya da bütünşehir olursak. Buradan alınan vergini bir kısmı yine bu şehre gelecek. İstanbul’a kayıt olursa İstanbul’a gidecek. Bir adım sonrasını düşünmemiz gerekiyor” >>Kudret Kuş’un Özel Haberi.