Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesi İstasyonaltı Mahallesi'nde, 3 yıl önce AR-GE kapsamında 1200 metrekarelik jeotermal serada kiraz üretim projesi hayata geçirildi. Seraya dikilen 17 kiraz çeşidinden bazıları meyvesini verdi ve hasada başlandı.

Whatsapp Image 2026 04 03 At 10.16.53 3

"Alternatif Ürün Olarak Kiraza Yöneldik"

Sera sahibi Hasan Mutlu, bölgedeki jeotermal seracılık faaliyetlerinde yeni bir döneme geçtiklerini söyledi. Domatesin yanına alternatif ürün olarak kiraz üretimine yöneldiklerini anlatan Mutlu, "Bu mevsimde kiraz yetiştirmek zor bir iş ama bunu başardık. Hasat ettiğimiz ilk ürünleri iç piyasaya sunacağız" dedi.

Whatsapp Image 2026 04 03 At 10.16.53 2

"Beklenenden Çok Daha Yüksek Kalite"

Proje ortaklarından İlker İrge ise jeotermal serada hem yerli hem de ithal kiraz fidanları üzerinde deneme yaptıklarını dile getirdi. Afyonkarahisar'ın ülkenin önemli kiraz üretim merkezlerinden olduğuna dikkati çeken İrge, "Beklenenden çok daha yüksek kaliteli üretim yapmayı başardık. İlerleyen günlerde de hasadımız devam edecek" ifadesini kullandı.

Burcu Köksal’dan Kentsel Dönüşüm açıklaması: "20 milyarlık yatırım" dedi... İlk kazma için tarih verdi
Burcu Köksal’dan Kentsel Dönüşüm açıklaması: "20 milyarlık yatırım" dedi... İlk kazma için tarih verdi
İçeriği Görüntüle

Whatsapp Image 2026 04 03 At 10.16.53

Kaynak: AA