Afyon’da GastroFest gala gecesi: Müzik, dans ve defile bir arada
Afyon’da GastroFest gala gecesi: Müzik, dans ve defile bir arada
İçeriği Görüntüle

Şuhut Belediyesi, kamusal alanların görünümünü güzelleştirmek ve kent estetiğine katkı sunmak amacıyla dikkat çeken bir projeyi hayata geçirdi. Proje kapsamında ilçe merkezindeki Afyon Caddesi ve Atatürk Caddesi üzerinde bulunan trafo binalarının dış cepheleri ressamlar tarafından tuvale dönüştürüldü.

Whatsapp Image 2026 08 19 At 14.31.50 3

Şuhut'un Simgeleri Duvarlara İşlendi

Büyük Taarruz’un 104. yıl dönümü haftasında yürütülen sanatsal çalışmalarda; ilçeyle özdeşleşen haşhaş, vişne, sucuk, keşkek, patates ve buğday gibi yerel ürünlerin yanı sıra Atatürk ve Türk bayrağı motiflerine yer verildi. Ayrıca ilçenin tarihi simgelerinden Kocatepe, Atatürk Evi, Keşkek Evi ve Ulu Cami de trafo duvarlarında resmedildi.

Whatsapp Image 2026 08 19 At 14.31.50

"Değerlerimizi Günlük Yaşamda Görünür Kılıyoruz"

Daha önce düz beton yüzeyleriyle görüntü kirliliği oluşturan trafoların görsel hareketlilik kazandığını belirten Şuhut Belediye Başkanı Muhittin Özaşkın, ilçenin tarihi, kültürel ve yerel değerlerini hem gelecek kuşaklara aktarmayı hem de günlük yaşamın içinde yaşatmayı amaçladıklarını vurgulayarak benzer çalışmaların süreceğini ifade etti. Çevre sakinleri ve vatandaşlar da yenilenen trafo binalarını beğeniyle karşıladı.

Muhabir: Emre Baytaş