Çakır, "Vatandaşlarımızın özellikle köylerde yaşadığı önemli sorunlar var. Bunların başında imar ve altyapı meselesi geliyor. İnsanlar kendi evini yapmak istiyor ancak 'imar gelecek' denilerek vatandaşın önü kesiliyor. Ev yapan vatandaş ise bu kez elektrik ve su gibi en temel hizmetlere ulaşamıyor. Dolayısıyla insanlar yaptığı evine taşınamıyor. Bu sıkıntı, eskiden köy olan sonra mahalleye dönüştürülen yerleşim birimlerinde daha çok görülüyor" ifadelerini kullandı.
"İnsanlar lüks bir şey istemiyor"
Çakır, "Burada vatandaşın beklentisi çok açık. İnsanlar lüks bir şey istemiyor. Elektrik istiyor, temiz su istiyor, kanalizasyon istiyor, yol istiyor. Bunlar bir vatandaşın en temel yaşam ihtiyaçlarıdır. 'İmar gelecek' denilerek yıllarca bekletilen vatandaş artık ne yapacağını şaşırmış durumda" dedi.

"Kamu hizmetleri herkes için eşit ve adil ulaştırılsın"
Çakır, "Altyapı konusunda da ciddi eksiklikler var. Temiz su hatlarının olmadığı, kanalizasyon bağlantılarının bulunmadığı yerler hakkında şikayetler alıyoruz. Buradan ilgili kurumlarımıza ve yetkililerimize çağrıda bulunuyorum: Kamu yatırımlarında parti ayrımına son verilsin. Hangi mahallede, hangi köyde vatandaşın ihtiyacı varsa oraya hizmet götürülsün. Vatandaşın siyasi tercihine değil, ihtiyacına bakılsın. Mahallelerimizin ve köylerimizin taleplerine karşılık verilsin. İnsanlarımızın yıllardır bekleyen elektrik, su, kanalizasyon, yol ve imar sorunları çözülsün. Kamu hizmetleri herkes için eşit ve adil şekilde ulaştırılsın" diye konuştu.

"Köylerimiz siyasi kayırmacılığa kurban edilmesin"
Çakır, sözlerini şöyle tamamladı: "Vatandaşımız ev yapmak istediğinde önüne engel çıkmasın, yaptığı evine taşınmak istediğinde temel hizmetlerden mahrum bırakılmasın. Köylerimiz ve mahallelerimiz siyasi kayırmacılığa kurban edilmesin."





