YENİ Parti Afyon İl Başkanı Hasan Karadeniz, Halk TV'ye kayyım atanmasına ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Karara tepki gösteren Karadeniz, Türkiye'de yaşanan siyasi ve hukuki gelişmelere yönelik değerlendirmelerde bulunarak basın özgürlüğünün korunması gerektiğini vurguladı.

Karadeniz, Halk TV'ye yönelik kararın yalnızca bir televizyon kanalını değil, vatandaşların haber alma hakkını da ilgilendirdiğini ifade etti.

“HALKIN HABER ALMA HAKKI HEDEF ALINIYOR”

Türkiye'de siyasi yargı operasyonları, gazetecilere yönelik uygulamalar ve kayyım kararlarının devam ettiğini savunan Hasan Karadeniz, Halk TV'ye ilişkin kararın bu sürecin son halkası olduğunu ileri sürdü.

Karadeniz, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bu hukuksuzlukların son halkası olarak dün şafak vakti, polis baskınıyla, pek çok yayın diliminde Türkiye'nin en çok izlenen haber kanalı olan Halk TV'ye kayyım atanmıştır. Bu karar yalnızca Halk TV'yi değil, aynı zamanda özgür basını ve halkın haber alma hakkını hedef almaktadır.”

Seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Karadeniz, muhalefetin sesinin kısılmasının vatandaşların özgürce seçim yapma hakkına müdahale anlamına geleceğini savundu.

EKREM İMAMOĞLU'NUN YARGILAMA SÜRECİNE DİKKAT ÇEKTİ

Halk TV'ye yönelik kararın zamanlamasını da eleştiren Karadeniz, Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun yargılama sürecine dikkat çekti.

İmamoğlu'nun 590 gündür savunma yapmayı beklediğini ileri süren Karadeniz, kayyım kararının Silivri'de savunmasının başladığı gün alınmasının tesadüf olmadığını iddia etti.

Karadeniz, söz konusu gelişmelerin basın özgürlüğü ve yargı süreçleri açısından değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

FON KRİZİ VE YEMEN TARTIŞMALARINA DA DEĞİNDİ

Açıklamasında kamuoyunda tartışılan fon krizine de yer veren Hasan Karadeniz, yaklaşık 500 bin vatandaşın doğrudan mağdur edildiğini iddia etti.

Fon krizi ile iktidar kadroları arasında bağlantı bulunduğunu öne süren Karadeniz, yaşanan gelişmelerin kamuoyunun gündeminden uzaklaştırılmaya çalışıldığını savundu.

Türk askerinin Yemen'e gönderilmesine ilişkin tartışmaları da gündeme getiren Karadeniz, Meclise sunulmuş bir anlaşma metni bulunmadığını belirterek Anayasa'nın 90. ve 92. maddelerine dikkat çekti.

“İKTİDAR TÜKENMİŞTİR”

Türkiye'nin 81 ilinde farklı siyasi görüşlerden vatandaşlarla birlikte tepki gösterildiğini ifade eden YENİ Parti Afyon İl Başkanı Hasan Karadeniz, iktidara yönelik eleştirilerde bulundu.

Antalya siyasetinde Büşra Özdemir iddiası! AK Parti'ye geçiş için tarih verildi
Antalya siyasetinde Büşra Özdemir iddiası! AK Parti'ye geçiş için tarih verildi
İçeriği Görüntüle

Karadeniz, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“İktidar tükenmiştir. Tükendiğinin farkındadır. Saldırganlığı bundandır.”

Yargı, kolluk kuvvetleri ve kayyım uygulamaları üzerinden siyasi eleştirilerini sürdüren Karadeniz, halkın iradesinin ve basın özgürlüğünün korunması gerektiğini dile getirdi.

“ÖZGÜR BASIN SANSÜRE BOYUN EĞMEZ”

Halk TV ve basın çalışanlarına destek veren Hasan Karadeniz, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Özgür basın sansüre boyun eğmez. Gerçekler hapsedilemez. Halk TV'nin, özgür basının ve tüm basın emekçilerinin yanındayız.”

Karadeniz, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Türkiye'nin her bir köşesinde umudu örgütlemeye, demokrasiye ve ülkemizin geleceğine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Türkiye'yi karanlığa hapsetmeye çalışanları mutlaka yeneceğiz. Türkiye susmayacak, millet susmayacak.”

Muhabir: Aslı Çiçek