TBMM Genel Kurulu’nda 290 sıra sayısıyla görüşülen kanun teklifi açık oylamaya sunuldu. Oylamaya toplam 562 milletvekili katılırken teklif 468 kabul oyuyla Meclis’ten geçti. 88 milletvekili ret, 6 milletvekili ise çekimser oy kullandı.
TARİHİ TUTANAKTA AFYONKARAHİSAR DETAYI
Oylamanın ardından hazırlanan resmi tutanakta Afyonkarahisar açısından dikkat çeken bir ayrıntı yer aldı. Oylama sonucunu gösteren tutanak, TBMM Katip Üyeleri AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven ile Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz tarafından imzalandı. Böylece Yurdunuseven’in imzası, Meclis’te kabul edilen düzenlemenin oylama tutanağında yer aldı.
ÇOK SAYIDA SİYASİ PARTİDEN İMZA
Kanun teklifinin imza sahipleri arasında TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları Oruç ve Tuncer Bakırhan ile AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in yanı sıra AK Parti, MHP, DEM Parti ve CHP’nin grup başkanvekilleri de bulunuyor.
YASALAŞMA SÜRECİNE GEÇTİ
Meclis Genel Kurulu’ndan kabul oyu alan düzenleme, “Terörsüz Türkiye” sürecinin yasal zemini açısından önemli adımlardan biri olarak değerlendiriliyor. Oylama sonucuna ilişkin tutanağın Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven tarafından da imzalanmış olması ise sürecin Afyonkarahisar’a yansıyan dikkat çekici ayrıntılarından biri oldu.





