Yaklaşık bir yıl süren çalışmada öğrenciler Rüzgar Tuna, Zeynep Fatma Göksel ve Zeynep Türkan Yeşilçimen ile danışman öğretmen Selçuk Daloğlu, nörobilim ve algoritma temelli yaklaşımları bir araya getirdi.
"Proje Yüzde 35'lik Artış Sağladı"
Öğrencilerden Rüzgar Tuna, proje hakkında şu bilgileri verdi:
"Biz öğrencileri deney ve kontrol grubu olarak ikiye ayırdık. İki ay boyunca beynin yapısı ve işlevleri, algoritma, prefrontal korteks, zaman yönetimi teknikleri ve dopamin tuzakları üzerine çalışmalar yaptırdık. Çalışmaların sonucunda öğrencilerimiz yüzde 35'lik bir artış kaydetti. Ayrıca projemize ait bir internet sitesi ve bizzat kendimiz eğittiğimiz kişiselleştirilmiş bir yapay zekamız bulunuyor."
"Bölge Birincisi, Türkiye İkincisi"
Proje, bin 500 proje arasından İstanbul Avrupa Bölgesi'nde psikoloji alanında birinci seçildikten sonra Ankara'daki Türkiye finallerinde 216 proje arasından ikincilik elde etti. Öğrenciler ödüllerini TÜBİTAK Başkanı Orhan Aydın'ın elinden aldı.
"Algoritmik Düşün, Zihni Geliştir, Zamanı Yönet"
Zeynep Fatma Göksel, projenin adının "Algoritmik düşün, zihni geliştir, zamanı yönet" anlamına geldiğini belirterek, üniversite hocalarıyla yaptıkları mülakatlarda zaman yönetiminin beynin prefrontal korteks bölgesinde gerçekleştiğini öğrendiklerini söyledi.
Zeynep Türkan Yeşilçimen ise, katılımcılarla yaptıkları görüşmelerde zaman yönetimi sorunlarının nedenlerini temalarına ayırdıklarını ifade etti.
Okul Müdürü Mehmet Solak, başarılı öğrencileri okulda karşılayarak tebrik etti.




