Suriye’de Beşar Esad rejiminin düşmesi sonrası Afyonkarahisar’da yaşayan Suriyeliler, Zafer Meydanı’nda bir araya gelerek kutlama yaptı. Erkek, kadın ve çocukların katıldığı kalabalık grup, sık sık tekbir getirirken “Teşekkürler Erdoğan” sloganları attı.
“Bir Ay İçinde Dönmeyi Planlıyoruz”
Kutlama sırasında basın mensuplarına konuşan Suriyeli vatandaşlar, mutluluklarını dile getirerek Afyonkarahisar halkına ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Gazeteci Nail Azbay buradaki Suriyeli kişilere ‘dönmeyi düşünüyor musunuz?’ diye sordu. Bir Suriyeli, “Yaklaşık 10 yıldır burada yaşıyoruz. Bu gelişme bizim için çok önemli. Bir ay içinde ülkemize dönmeyi düşünüyoruz” dedi.
Emniyetten Geniş Güvenlik Önlemi
Kutlama boyunca polis ekipleri meydanda güvenliği sağladı. Kalabalık, coşkulu ancak düzenli bir şekilde kutlamalarını gerçekleştirirken bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Suriyeliler, polis kontrolünde olaysız bir şekilde meydandan dağıldı.
Ayrıntılar İçin Afyon Postası’nı Takip Edin!