Barcelona ve Milan gibi takımlarda oynadıktan sonra 2 yıl önce futbolu bırakan Brezilyalı yıldız Ronaldinho’nun AFJET Afyonspor’un başına geçeceği iddia edildi. Spor kulislerini sallayan iddiaya göre, yıldız oyuncunun bir dönem maddi imkansızlıklar yaşadığı bu yüzden çalışmak istediği, bundan dolayı da mor beyazlı ekibin teklifine sıcak baktığı öne sürüldü.

“AFYON’DAN YENİDEN DOĞACAĞIM”

İddiaya göre, teklife sıcak bakan Ronaldinho, “Türkiye’den Afyonspor’dan teklif aldım. Bu beni çok heyecanlandırdı. Belli süredir kimse benimle ilgilenmiyordu. Tekliften sonra şehri biraz araştırdım. Sıcak ve şifalı termal suları varmış. Gidip o sulara kendimi bırakmak ve başarıyı yakalamak istiyorum. Afyon mutfağı da bir hayli ünlüymüş. UNESCO bile bu mutfağı tescillemiş.  Mercimekli bükmelerini, haşhaşlı katmerlerini, kaymaklı lokumlarını, sucuklu yumurtalarını yiyeceğim günü heyecanla bekliyorum. Bekleyin beni. Haşgeş diyarı Afyon’dan yeniden doğacağım” dediği öğrenildi.

2002 yılında Brezilya Milli Takımı'yla Dünya Kupası'nı, 2006 yılında Barcelona ile UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Ronaldinho, 2005 yılında da 'Altın Top' ödülünün sahibi olmuştu.

Kaynak: Brezilya Haber Ajansı