Geçtiğimiz hafta sonu kendi saha ve seyircisi önünde hatalı hakem kararlarının ön plana çıktığı karşılaşmada Türk basketinin en köklü kulüplerinden Fenerbahçe Beko’ya 2 sayı farklı mağlup olan Meksa Yatırım Afyon Belediyespor, TBF’ye bu karşılaşmayla ilgili kural hatası ihlali nedeniyle itirazda bulunmuş ve itirazı haklı bulunarak maçın tekrarı kararı çıkmıştı.
Bu karşılaşmayla ilgili çıkan olumlu karar sonrası büyük sevinç yaşayan Meksa Yatırım Afyon Belediyespor’lu oyuncular ve teknik ekip, Pazar günü deplasmanda karşılaşacakları Tofaşspor maçının hazırlıklarını neşeyle sürdürdü. Dün ilimizdeki son antrenmanı yaparak bu karşılaşmanın hazırlıklarını tamamlayan temsilcimiz, ligin ilk yarısında Prof.Dr.Veysel Eroğlu Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada mağlup olduğu rakibini evinde yenerek ilk maçın rövanşını almak istiyor.
BİR GÜZEL HABER DAHA GELDİ
Fenerbahçe Beko karşılaşmasının tekrar haberiyle büyük sevinç yaşayan Meksa Yatırım Afyon Belediyespor ikinci müjdeli haber daha geldi. 12 Ocak 2020 tarihinde Gaziantep Basketbol ile oynanan müsabakada hakem kararlarına ilişkin sosyal medya paylaşımından dolayı TBF Disiplin Kurulu tarafından verilen 50.000 TL’lik para cezası, Kulüp avukatının yaptığı itiraz sonucu ortadan kaldırıldı. Böylelikle Meksa Yatırım Afyon Belediyespor’un haklılığı tescillenmiş oldu.