AK Partili Yurdunuseven’in Afyon Postası’ndan Gazeteci Nail Azbay’ı arayarak konuyla ilgili söylediklerini olduğu gibi yayınlıyoruz: 

2044 YILI İTİBARİYLE KAR EDİYORUZ

Beni 7-8 yıldır tanırsınız.  2 gündür algıya dönük haberler çıkıyor. Haberde 2044’e kadar diye belirtmişsiniz.  Ben orada normal uçuşlardan kar ediyor demiyorum.  Emsal Havaalanı’na Adıyaman Havaalanı’na bakıyoruz yıllık 4 Milyon 900 bin Euro işletme gideri var.  Devlet işletme giderini vermiyor Zafer Havaalanı’na.  Şirket karşılıyor.  Onun karşılığında sana yolcu garantisi veriyorum diyor.  2044 yılına kadar işletme giderinden dolayı ödenecek rakama bakılırsa ve bizim verdiğimiz ödeme garantisine bakılırsa devlet 2044 yılı itibariyle yaklaşık 50 Milyon Euro cebinden para çıkmayarak kar ediyor.  

YORUM YAPANLAR BENDEN HELALLİK ALMALI

Orada şöyle bir algı oluşturulmuş. Sanki Zafer Havaalanı çalışmıyor, çalışmadığı halde 50 Milyon Euro kar elde ediyor.  Böyle bir anlam çıkıyor. Haberin alındaki yorumlara baktığımızda bir çok üniversite mezunu arkadaş bile böyle yorumlamış. Yorum yapanların büyük bir kısmı benim ne müslümanlığımı koymuşlar, ne yalancılığımı koymuşlar.  Bir kere bu arkadaşlar gelip benden helallik alması lazım.  Benim konuşmamın tamamında bunlar var.  

BEN BOŞ KONUŞMAM

Bu sizden sonra ulusal basınada düşmüş. Sıkıntı yok. Ben boş konuşmam.  Elimde bunların bilgi notu var. Birileri gibi orada gelip şov yaparak konuşmam.  Ben net konuşuyorum.  

Biz burada uçuştan kar elde etmiyoruz. Ben bunu anlatmıyorum.  Devlet burada işletme giderleri ödemediğinden dolayı 2044 yılı itibariyle 50 Milyon Euro civarında kar ediyor.  Kardan kastım bu benim.  

HAVAALANI YAPMASAYDIK MUHALEFET NE DERDİ

Zafer Havaalanını yapmasaydık bu sefer muhalefet ne diyecekti? Havaalanı yapmadınız, Afyon’a yatırım gelmiyor diyecekti.  Ben seni tarafsız gazeteci olarak gördüğüm için bunları sunmak istedim.  

HİÇ BİR ZAMAN YAMULMAYAN BİRİYİM

Ben hiç boş konuşmam.  Yalancı da değilim elhamdülillah.  Avukatlığımda da herkes beni tanır.  Ben neyse doğru onu söyleyen biriyim.  Hiç bir zaman yamulmayan bir insanım.  Net söylüyorum.  Bunu benim size söylemem belki nefis oluyor ama beni size başkaları anlatmalı.  O yorumları okuyunca çok üzüldüm.  Onlara mı kaldı bizim müslümanlığımız? Bunların benden helallik alması lazım.