Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinde elektrik dağıtım hizmeti sağlayan Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ’de (OEDAŞ) üst düzey bir görev değişimi yaşandı. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı ve EPDK gibi kamu kurumlarının yanı sıra özel sektörde de uzun yıllar önemli sorumluluklar üstlenen Dr. Necmi Odyakmaz, OEDAŞ’ın yeni Genel Müdürü olarak atandı.
Beş İlin Operasyonuna Liderlik Edecek
Yeni görevine başlayan Dr. Odyakmaz, OEDAŞ’ın geniş bir coğrafyaya yayılan hizmet ağındaki tüm süreçleri yönetecek. Odyakmaz, şirketin beş ildeki elektrik dağıtım operasyonları, şebeke yatırımları, hizmet kalitesi, müşteri memnuniyeti, kurumsal gelişim, Ar-Ge, dijitalleşme, inovasyon ve sürdürülebilirlik odaklı çalışmalarına öncülük edecek.
Dr. Necmi Odyakmaz Kimdir?
Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun olan Dr. Necmi Odyakmaz, akademik kariyerini New York Üniversitesi’nde yüksek lisans ve Hacettepe Üniversitesi’nde doktora dereceleriyle tamamladı. Kariyerine 1996 yılında Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı’da adım atan Odyakmaz, 2003-2007 yılları arasında EPDK’da Enerji Uzmanı olarak görev yaptı.
Kamu ve Özel Sektör Deneyimi
Kamudaki deneyimlerinin ardından özel sektöre geçiş yapan Dr. Odyakmaz, kariyeri boyunca şu önemli görevlerde bulundu:
-
2007-2013 yılları arasında E.ON Enerji’de yönetici pozisyonlarında bulundu.
-
2013-2019 yılları arasında Enerjisa bünyesinde Regülasyon Müdürlüğü ve Kurumsal İlişkiler Direktörlüğü gibi üst düzey görevler üstlendi.
-
2019-2025 yılları arasında ise Sakarya Elektrik Dağıtım (SEDAŞ) şirketinin CEO’luk görevini yürüttü.





