Afyonkarahisar'da Şehit Kerim Üye Konferans Salonu'nda düzenlenen final etabı öğrenciler, öğretmenler ve veliler tarafından ilgi gördü. Finale kalan okullar arasında Özel Afyon Neziha Arslan Ortaokulu, Şemsettin Karahisari Ortaokulu, Kadınana İmam Hatip Ortaokulu, Neriman-İbrahim Küçükkurt Ortaokulu, TOKİ Mevlana Ortaokulu ve Sandıklı Ali Çetinkaya Ortaokulu yer aldı.
"Eşitlik Bozuldu, Birinci Belli Oldu"
Yarışmada öğrencilere matematik ve fen bilimleri alanında toplam 20 soru yöneltildi. Final sonunda Şemsettin Karahisari Ortaokulu 170 puanla üçüncü olurken, Neriman-İbrahim Küçükkurt Ortaokulu ile Özel Neziha Arslan Ortaokulu 180 puanla eşitlik sağladı. Yedek matematik sorularında üstünlük sağlayan Neriman-İbrahim Küçükkurt Ortaokulu yarışmanın il birincisi oldu.
"Bu Öğrenciler Geleceğin Bilim İnsanları"
Süleyman Demirel Fen Lisesi Müdürü Turgay Bingül, "Finalde yarışan öğrencilerimiz Afyonkarahisar'ın en başarılı öğrencileri arasında yer alıyor. Bu gençlerimizin ileride ülkemizi bilim alanında çok güzel noktalarda temsil edeceklerine inanıyoruz" dedi.
"Hepiniz Birincisiniz"
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Akçil ise "Bugün burada çok güzel bir mücadele izledik. Finale kalan tüm öğrencilerimizi birinci kabul ediyor, hepsini gönülden tebrik ediyorum" diye konuştu.
"Toplam 9 Bin TL Ödül Dağıtıldı"
Süleyman Demirel Fen Lisesi Okul Aile Birliği tarafından organize edilen yarışmada dereceye giren okullara toplam 9 bin TL para ödülü verildi.



