Martı'nın ulaşım ağına Afyonkarahisar'ı da eklemesi, kentte yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Güncellenen uygulama haritasında Afyonkarahisar'ın yer almasıyla birlikte kullanıcıların karşısına taksi ve motosiklet seçenekleri çıkmaya başladı.
Bu gelişmenin ardından Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı İbrahim Karataş, Martı TAG uygulamasına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Karataş, uygulamanın Afyonkarahisar haritasına eklenmesine tepki göstererek şoför esnafının haklarını savunacaklarını belirtti.
“Şoför esnafının emeğini yedirmeyiz”
Oda Başkanı İbrahim Karataş, şoför esnafının alın terini korumakta kararlı olduklarını ifade etti.
Korsan taşımacılık tartışmalarına dikkat çeken Karataş, şoför esnafının emeğini korsan görünümlü olarak nitelendirdiği kişi ve uygulamalara karşı koruyacaklarını söyledi.
“Mahkeme süreci devam ediyor”
Martı TAG uygulamasının hukuki durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karataş, devam eden bir yargı süreci olduğunu öne sürdü.
Karataş, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Bahse konu uygulama, Türkiye'nin genelinde sorunlu bir uygulamadır. Bu uygulamanın yürütmesinin durdurulması hakkında mahkeme süreci devam etmektedir.”
“Afyonkarahisar'da hizmet vermesine müsaade etmeyeceğiz”
Kamu kurumlarının da şoför esnafının yanında olduğunu savunan Karataş, uygulamanın haritada görünmesinin kentte hizmet sunabileceği anlamına gelmediğini ileri sürdü.
Karataş, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kamu kurumlarının da şoför esnafımızın yanında olduğunu biliyoruz. Bahse konu uygulama, Afyonkarahisar'da harita eklese bile hizmet verebilecek durumda değildir. Buna müsaade etmeyeceğiz.”
Haritaya eklenmesi hizmetin başladığı anlamına geliyor mu?
Martı uygulamasının güncellenen haritasında Afyonkarahisar'ın yer alması ve taksi ile motosiklet seçeneklerinin görüntülenmesi, kentte ulaşım hizmetinin fiilen başlayıp başlamadığı sorusunu gündeme getirdi.
Ancak uygulamanın Afyonkarahisar'da aktif olarak yolcu taşıdığına ilişkin paylaşılan bilgilerde doğrulanmış bir tespit bulunmuyor.
Öte yandan Karataş'ın dile getirdiği hukuki süreç ve hizmet verilemeyeceği yönündeki değerlendirmelere ilişkin Martı tarafından yapılmış bir açıklama da aktarılan bilgiler arasında yer almıyor.




