Gün FM’de yayınlanan Gündem programına Moskova Devlet Kültür Sanat Üniversitesi Yüksek Lisans Koreograf-Pedagog ve Bale ve Sanat Merkezi Kurucusu Nataliya Gorelova konuk olarak katıldı. Gorelova her Çarşamba Afyonkarahisar’da Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezi’nde eğitim verdiğini belirterek baleye meraklı olan öğrencileri beklediklerini söyledi.

“Bale en eski klasik sanatlardan biri”

Uzun yıllardır Türkiye’de yaşadığını söyleyen Gorelova Isparta’da sanat merkezi kurduklarını ve çalışmalarını orada sürdürdüklerini belirterek, “Haftada bir gün Afyonkarahisar’a geliyoruz. Bale en eski klasik sanatlardan biri. Bu sanata sahip çıkılması lazım. Ben elimden geldiğince Rusya’da gördüğüm eğitimi öğrencilerime aktarmaya çalışıyorum. Bale sanatının yaşaması çok önemli. Gün FM’e sesimizi duyurma imkanı sunduğu için çok teşekkür ederim” diye konuştu.

“Sıkıntılı günler sanatla aşılacak”

Kültür ve sanatla uğraşmanın önemine değinen Moskova Devlet Kültür Sanat Üniversitesi Yüksek Lisans Koreograf-Pedagog ve Bale ve Sanat Merkezi Kurucusu Nataliya Gorelova içinde bulunduğumuz pandemi günlerinin sıkıntısından yine sanata tutunarak kurtulacağımızı belirtti. 

Bale sanatına ilişkin önemli değerlendirmelerin yapıldığı yayın gün ansına çekilen fotoğraflarla son buldu.