İki gündür etkisini artıran kar yağışı Afyonkarahisar ve bir çok ilçede hayatı olumsuz yönde etkiledi. Kar yağışına hazırlıklı yakalanan Sinanpaşa Belediyesi, kar yağışının başladığı saatlerde müdahale etti. Kar yağışının şiddetini artırması ile birlikte Sinanpaşa İlçesinde kar kalınlığı 35 santimetreyi buldu. Başta Sinanpaşa İlçesinden Afyonkarahisar İl Merkezine gidiş ve geliş ana arterlerini temizleyen Sinanpaşa Belediyesine bağlı Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri gün boyunca da İlçe Merkezindeki karları temizledi.

BÖLGEDE HUMMALI ÇALIŞMA

Kar yağışının ardından vatandaşların ve öğrencilerin mağdur olmamaları için Sinanpaşa Devlet Hastanesi çevresi ile İlçede bulunan okul yolları da tamamen temizlendi. Sinanpaşa Belediye Başkanı Erdal Karaman, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün kar yağışıyla ilgili günlerdir uyarıda bulunduğuna dikkat çekerek, Kar yağışına hazırlıklı yakalandıklarını ifade etti. Vatandaşların her konuda yaz-kış mağdur olmamaları için gece gündüz çalıştıklarını belirten Başkan Karaman, “Vatandaşımızı hiçbir zaman yalnız bırakmadığımız gibi mağdurda etmeyeceğiz” dedi.

TÜM YOLLARIMIZ AÇIK

Yağışların artması ile birlikte özellikle Sinanpaşa İlçesinden Afyonkarahisar istikametine giden güzergahların açık olduğunu söyleyen Başkan Erdal Karaman, “Sinanpaşa Ahmetpaşa, Küçükhüyük, Bulca arasındaki yollarımız tamamen açık durumdadır. Yine İlçe Merkezimizden köy ve kasabalara giden yollarımızda da çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu yollarımızda gerek iş makinelerimizle gerekse tuzlama işlemi yapıyoruz” diye konuştu.

DON OLAYLARINA KARŞI UYARDI

Vatandaşları don olaylarına karşı uyaran Sinanpaşa Belediye Başkanı Erdal Karaman, “Vatandaşlarımız özellikle akşam saatlerinde evlerinde bulunan musluk sularını azda olsa açık bırakmalarını istiyoruz. Don olayları ve buna bağlı su baskınlarına karşı Sinanpaşa Belediyesi ekiplerimize 7/24 ulaşabilirler. Ben vatandaşlarımızın kazasız belasız bir kış ayı geçirmelerine Allahtan niyaz ediyorum. Her zaman vatandaşlarımızın hem yaz ayında hem de kış ayında yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.