Turizm haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendiklerini kaydeden, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, bu etkinliklerin her geçen gün artacağını ifade etti. Tanır, “Turizm haftası kapsamında zengin bir program gerçekleştiriyoruz. Turizm haftası etkinliklerini Afyonkarahisar genelinde ilçelere yayıyoruz. Sandıklı’da kamp ve karavan turizmini başlattık. İl merkezinde karavancılarla kortejle şehir turu yaptık. Türkiye'nin her bir yanında 62 karavancı geldi. Hat ilimiz açısından son derece önemlidir. Park Afyon AVM de hat sergisi açacağız. Deri üzerine keserek 'kırka' metodu ile yapılan muhteşem hat eserlerini Cumartesi Saat 10:00 da sizinle buluşturacağız.”

“SEVGİNİN DİLİ ÇİÇEKTİR”

Dinar’da düzenlenen “Uluslararası Çiçek Festivali” hakkında konuşan Tanır,”Sevginin dili çiçektir. Çiçekle bezenmiş evler sokaklar bize sıcak bir ortam sunar. Çiçeklerle bezenmiş şehirlerin turistlerin ilgisini çeker.Aziz Çiçekçiler ve Kültür Derneği Başkanı Aziz Yıldırım'a, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Gültekin Koçer'e emeklerinden dolayı teşekkür ederim. Çiçek Festivali Dinarımıza ve İlimize hayırlı olsun ' dedi.

 

 

Festivale İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya, Belediye Başkanı Nihat Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ufuk Taşbaş, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Gültekin Koçer katıldı.