İşte o açıklama: 

KENDİ ÇOCUKLARINI DİLENDİRİYORLAR

Suriyeli mültecilerle birlikte, güzide şehrimiz İstanbul’da sokaklarda, trafikte, metrobüste, metroda ve üst geçitlerde selpak satan, cam silen, dilenen çocuklar kontrol edilemez bir şekilde arttığını gözlemliyoruz. Göçmenlerin bazıları para karşılığında kendi çocuklarını dilendirmekte kullandırıyor. Organize suç örgütleri tarafından çocuklarının istismar edilmesine yol açıyorlar.

İSTİSMAR DEVAM EDİYOR

Sokakta, metroda, metrobüste çocuklara duygusal yaklaşımla çocuklardan mendil alan, para veren yurttaşlarımız çocukların istismarına açık bir alan haline gelmesine de yol açmaktadır. Verilen para çocuklarımızın sorunlarını çözmediği gibi çocukların istismarını meşrulaştırmaktadır. Çocukların istismarına devam etmesine yol açmaktadır.

BUNA DUR DİYORUZ

Anodolu Çocuk Eğitim Platformu olarak çocuklarımızın sokakta, metroda, metrobüste para verilerek istismarının devam etmesine dur! Diyoruz.

SORUNLARA STK’LAR DİKKAT ÇEKMELİ

Çocuk haklarının doğru uygulanması için Sivil Toplum Kuruluşları sorunlara dikkat çekmeli, bireyler ve resmi kurumlar bu aksaklıkları giderici önlemler almalıdır. Boğaz İçi Psikodrama ve Psikoterapi Derneği(@bep_der), Dünya Sosyologlar Dernegi(@dusoderr) ve Bilinçli Aile Mutlu Çocuk Derneği olarak çocukların dilendirilmesi/dilenmesi konusunu kamuoyu ile paylaşarak mücadelemize ortak olmaya davet ediyoruz.