Karayolları parkında gerçekleşen kahvaltıya Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdür V. Ahmet Gök, Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Geçici Başkanı Şengül Neşe Yılmaz ile merkez ve merkeze bağlı köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Kahvaltıda Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği geçici Başkanı Şengül Neşe Yılmaz ile Belediye Başkanı Burhanettin Çoban birer konuşma yaptılar.

Daha sonra konuşma yapan Vali Mustafa Tutulmaz; “Değerli muhtarlarımız güzel bir ortamda sizlerle kahvaltıda bir aradayız. Muhtarlarımızla sık sık bir araya geliyoruz. Hatta bu hafta köy muhtarlarımızla toplantımız vardı. Bundan 20 gün önce Mahalle Muhtarlarımızla toplantı, yine aşağı yukarı 20 gün önce Muhtarlar Günü dolayısıyla yemeğimiz vardı. Sık sık sizlerle bir araya geliyoruz. Bunun anlamı şu: sizin yaptığınız görevler önemli görevlerdir. Siz halkımızla, vatandaşlarımızla kamu görevlileri arasında bir bağ kuruyorsunuz. Onların taleplerini bize getiriyorsunuz bizim söylediklerimizi de bir şekilde onlara iletiyorsunuz. Görevinizin bir böyle özelliği var. Bir de bulunduğunuz beldelerin, mahallelerin, köylerin problemlerini takip etme görevi verilmiştir sizlere. Kanunen verilmiş bir görev ve tarihten bu tarafa da muhtarlık kurumu bu görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyor. Biz de bütün çalışmalarımızda sizleri her zaman işimizin bir ortağı olarak görüyoruz. Her zaman yapacağımız çalışmalarda İl Müdürlerimizle, Belediye Başkanımızla ve sizlerle görüşerek belli bir şekilde politikaları, programları, uygulamaları yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu birlikteliğimizden büyük bir mutluluk duyduğumu açıkça ifade etmek isterim.” dedi.

Muhtarlarımızın birlikteliğini önemsiyorum

Demokrasilerde sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşlarının önemli bir güç olduğunu ifade ederek konuşmasına devam eden Vali Tutulmaz; “Demokrasilerde sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları önemli bir güçtür. Dernekler de demokrasinin önemli parçalarından biridir. Muhtarlarla ilgili sıkıntıların giderilmesinde, muhtarlık mesleğinin ihtiyaçlarının giderilmesinde bir arada güçlü olduğumuz zaman hem kamu kurum ve kuruluşları, hem de diğer sivil toplum kuruluşları sizin ihtiyaçlarınıza ve taleplerinize duyarsız kalamazlar. Bu yönüyle bu birlikteliği ben önemsiyorum. Eğer muhtarlarımız arkasında şu mu olur, bu mu olur diye küçük şeylerin peşinde olduğu zaman hem muhtar camiasının çıkarlarını bir tarafa atmış olursunuz, hem de bu birliktelikten elde edilecek kazanımlar elde edilmemiş olur. Birlikteliğimize devam edelim. Şimdi burada Merkez Mahalle Muhtarlarımız var, Beldelerin Mahalle Muhtarları var, Köy Muhtarlarımız var bundan daha güzel ne olabilir. Hepinizi bir arada görmek çok büyük bir mutluluktur.”dedi.

 

Birliktelik güzeldir, sinerji yaratır

 Basın Yayın Derneğini ziyarete gittiğinde onlara da şu sözü söylediğini ifade eden Vali Tutulmaz; “Bu birliktelik güzeldir, sinerji yaratır ve bu sinerjiyle de ilimiz hem kalkınmada, hem de diğer alanlarda kendinden daha fazla bahsettirmeye başladı. Bu da gerek siyaset kurumunun, gerek bürokrasinin, gerek sivil toplum kuruluşlarının hepsinin ortak bir hedefe kilitlenmesiyle oldu ve oluyor. Bizim daha çok çalışmaya, daha çok birlikte hareket etmeye ihtiyacımız var. Bizim birbirimizle uğraşmayla geçirecek vaktimiz yok. Çünkü toplum olarak bunu hak ediyoruz. Şükür bulunduğumuz çevreye göre iyi durumdayız gerek il olarak, gerek ülke olarak. Ancak bunun daha iyisi var, daha güzeli var ve bunu sağlamak adına da hepimiz birlikte hareket etmemiz lazım. Seçimlere kısa bir süre kaldı. İnşallah hepinizi yine burada görmek isteriz ama halkın tercihi çok önemli. Sandığa girmek önemli, ama sandıktan çıkmak da çok daha önemli. Halkın tercihine saygılıyız. Giden muhtarlarımız, geri gelemeyecek olan muhtarlarımız ya da aday olmayan muhtarlarımıza şimdiden teşekkür ediyoruz ve bundan sonraki hayatlarında başarılar, muvaffakiyetler, huzurlu bir hayat diliyoruz. Kazanıp gelen arkadaşlarımıza da inşallah huzurlu bir şekilde çalışma ortamını hep beraber kurarız diyorum.” dedi.  

 

Vali Mustafa Tutulmaz, katılımlarından dolayı tüm muhtarlarımıza teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.